14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Συμεών Κεδίκογλου: «Δεν αποκλείονται νέα οριζόντια μέτρα»

Ημερομηνία:

Ανοιχτό άφησε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου το ενδεχόμενο να ληφθούν εκ νέου οριζόντια μέτρα σε όλα τα υπουργεία, λόγω καθυστέρησης στη διοικητική μεταρρύθμιση.Μιλώντας χθες σε πρωινή εκπομπή του Mega, o κ. Κεδίκογλου άφησε αιχμές κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν μπορώ να το αποκλείσω γιατί αργήσαμε πάρα πολύ, πληρώνουμε το γεγονός ότι είχαμε επί ένα χρόνο σε αυτό το κρίσιμο υπουργείο, υπουργό της ΔΗΜΑΡ που δεν πίστευε και τόσο σε αυτή την αλλαγή, τολμώ να το πω αυτό το πράγμα, και ό,τι δεν το κάνεις εγκαίρως σου έρχεται μετά με πολύ πιο σκληρό τρόπο» υποστήριξε.
Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα, διαβεβαίωσε ότι από τους 2.000 εκπαιδευτικούς που ήδη ενταχθεί σε αυτό το καθεστώς, οι 1.300 θα απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας, ενώ άλλοι 300 θα πάνε στους δήμους και από τους εναπομείναντες θα προσληφθούν ωρομίσθιοι στα ΙΕΚ.

Σε κινητοποιήσεις από Σεπτέμβρη οι εκπαιδευτικοί
Την πρόθεση των εκπαιδευτικών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης.
Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται και στη λίστα των εκπαιδευτικών που μπήκαν σε διαθεσιμότητα, είπε:
«Βεβαίως και θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, αλλά δεν θα είναι ούτε θερινά ανάκτορα, ούτε απεργούμε για καπρίτσια, ούτε απεργούμε για πλάκα, όταν απεργούμε χάνουμε μισθό, δεν το κάνουμε για πλάκα, στερούμε από τις οικογένειές μας το εισόδημα.
» Το ποιες θα είναι αυτές θα το αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις και στην πραγματικότητα με τα προβλήματα που σας περιέγραψα, η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία. Εμείς θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία, να είναι ανοιχτά στην κοινωνία και να έχουμε ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά η κυβέρνηση δυστυχώς με τις συνεχείς περικοπές και τις απολύσεις εκπαιδευτικών κλείνει τα σχολεία».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πετάξει το σπίρτο»
Νωρίτερα, στην ίδια εκπομπή, ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου είχε κάνει λόγο για αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει στον χώρο της Παιδείας ο συνδικαλισμός και ο μικροκομματισμός, στρέφοντας τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Πράγματι υπάρχει στο δωμάτιο πετρέλαιο, υπάρχει όμως και κάποιος που θέλει να πετάξει το σπίρτο. Και υπάρχουν συμφέροντα αυτή τη στιγμή από τον χώρο της αντιπολίτευσης, να μιλάμε ανοιχτά, νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια από αυτές τις δυνάμεις για παράδειγμα, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δηλαδή νομίζω ότι μέσω της εκπαίδευσης θα κάνουμε την έφοδο στα θερινά ανάκτορα.

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση που γίνουν κινητοποιήσεις, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι το σημαντικό είναι το υπουργείο να επιδείξει ετοιμότητα ώστε να μην είναι αυτό έκθετο στα μάτια της κοινής γνώμης.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...