26.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Συμμετέχει και η ΕΛΜΕ Χανίων στην αυριανή απεργία – Κάλεσμα σε συγκέντρωση στις 10.30 στην πλ. Αγοράς

Ημερομηνία:

Τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία ανακοίνωσε και η ΕΛΜΕ Χανίων η οποία καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη το πρωί στις 10.30 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη (10:30 πμ, Πλατεία Αγοράς) θα βγούμε στους δρόμους, θα απεργήσουμε, θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην εργασία, στους αξιοπρεπείς μισθούς, ενάντια στην αξιολόγηση που ετοιμάζει ξανά τρόικα και κυβέρνηση, τις νέες μειώσεις μισθών που προβλέπονται από το μεσοπρόθεσμο, την καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλα όσα επανέρχονται λίγα χρόνια μετά την ανατροπή τους από τους αγώνες μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Οι «διαπραγματεύσεις» κυβέρνησης και δανειστών δείχνουν ότι νέα άγρια μέτρα ετοιμάζονται για τους εργαζόμενους, σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Το ΔΝΤ ζητά μέτρα 4,2 δισ. Ευρώ, ο ΣΕΒ απαιτεί να νομιμοποιηθεί ο σημερινός κοινωνικός μεσαίωνας, ενώ η ΕΕ θέλει να επιβάλλει στους λαούς το «ελληνικό μοντέλο». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να κλείσει με κάθε τρόπο η δεύτερη αξιολόγηση, επιδιώκει να ψηφίσει χωρίς μεγάλες αντιστάσεις τα βάρβαρα νέα μέτρα. Αποδέχεται την επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη όπως ζητούν οι δανειστές και εγγυάται πως θα εξασφαλίζονται τα αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα και η εξυπηρέτηση του χρέους. Στα εργασιακά θέλει να ψηφίσει μέτρα για τον ιδιωτικό αλλά και για το δημόσιο τομέα, που είναι θέμα «ζωής και θανάτου» για το κεφάλαιο, όπως:

  • «Υποκατώτατος μισθός» (των 200 και 300 ευρώ) για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία!
  • Ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μέσω της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών σε βάρος των κλαδικών συμβάσεων και στην πράξη στην επιβολή ατομικών συμβάσεων, σε βάρος της συλλογικής διαπραγμάτευσης. Συνέχιση της απαγόρευσης της μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στη διαιτησία (ΟΜΕΔ), με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να μπλοκάρουν κάθε προσφυγή.
  • Παραπέρα «ελαστικοποίηση» της αγοράς εργασίας, με την επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας αλλά και όλων των αντεργατικών μορφών μερικής απασχόλησης.
  • Απελευθέρωση των Ομαδικών απολύσεων, την άμεση αύξηση του ορίου από 5% σε 10% και την κατάργηση του υπουργικού βέτο.
  • «Παρεμβάσεις» στο συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να περιορίζεται το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική διεκδίκηση. Νομιμοποίηση του lockout, της εργοδοτικής ανταπεργίας.
  • Να τηρηθεί ο κανόνας 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις με άμεση συνέπεια τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας και τη μονιμοποίηση της αδιοριστίας για τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους.
  • Να δρομολογηθούν οι αντιδραστικές τομές στη δημόσια εκπαίδευση σύμφωνα και με το πόρισμα Λιάκου- Γαβρόγλου το οποίο αποδομεί και διαλύει το δημόσιο σχολείο, βάζει οριστικά ταφόπλακα στο μαζική δημόσια εκπαίδευση.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ!

Έχουμε όλοι το καθήκον να πάρουμε την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια μας μέσα από τη συσπείρωση στα σωματεία μας. Η επόμενη περίοδος πρέπει να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας σκληρής και παρατεταμένης αντιπαράθεσης, που θα στοχεύει στην υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς και των εργασιακών κατακτήσεων των Εκπαιδευτικών, που θα συγκρουστεί με το νέο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα που υλοποιούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ ξεπερνώντας τα όρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας(ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κλπ).

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, Πέμπτη 8 Δεκέμβρη (10:30 πμ, Πλατεία Αγοράς)”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσανατολικό: Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία αναγνώρισαν επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης

Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία αναγνώρισαν σήμερα και επίσημα το...

Διήμερη περιοδεία υποψήφιων ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Αρβανίτη και Αναστασίας Σαπουνά στα Χανιά

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Αρβανίτης Κωνσταντίνος   και Σαπουνά...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου – Σελίνου για την πυροπροστασία

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου...