19.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBACT III

Ημερομηνία:

Οι ευκαιρίες, ο τρόπος χρηματοδότησης για την υποστήριξη των πόλεων, αλλά και ο ρόλος των Περιφερειών για την αξιοποίηση στρατηγικών βιώσιμης και ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης στα πλαίσια του νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III παρουσιάστηκαν σε ειδική ημερίδα που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης- Ανταγωνιστικότητας στην Αθήνα, και συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, με εκπρόσωπο την προϊσταμένη τμήματος Περιβάλλοντος-υδροοικονομίας Δρ. Ελένη Χατζηγιάννη.

Ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, και σε σχέση με το Εθνικό Πλαίσιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, τα τομεακά και περιφερειακά προγράμματα, αναλύθηκαν οι προδιαγραφές του νέου, αναδιαμορφωμένου URBACT III, όπως επίσης η στρατηγική του προγράμματος και οι κατευθύνσεις του. Το URBACT III, και με γνώμονα την επίτευξη των στόχων της στρατηγικής “Ευρώπη 2020”, επικεντρώνεται σε ποικίλα ζητήματα, κοινά για τις ευρωπαϊκές πόλεις, που δύνανται να καλύπτουν έναν από τους παρακάτω πέντε θεματικούς στόχους:

-Ενίσχυση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας,

-Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

-Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων

-Προώθηση της απασχόλησης και υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων

-Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας.

Οι πρώτες προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων εκ μέρους των πόλεων (Δήμων) αναμένεται να ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2015, με σκοπό την έγκριση χρηματοδότησης πρωτότυπων ιδεών διευρωπαϊκών δικτύων πόλεων για την ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη, και την υλοποίησή τους σε μεταγενέστερο στάδιο, με τη συμμετοχή των Περιφερειών, φορέων, για την κεφαλαιοποίηση των ιδεών και την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...