22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Συμμετοχή του Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης στο έργο «Γαλάζια Ενέργεια» για την Μεσόγειο

Ημερομηνία:

Το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε, μετά από πρόσκληση, στην δεύτερη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής του έργου BLUENE που αφορά την Γαλάζια Ενέργεια στη Μεσόγειο, που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη.

Η αξιοποίηση της «Γαλάζιας Ενέργειας» στη λεκάνη της Μεσογείου είναι το αντικείμενο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας MED με συμμετέχοντες από την Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία και Ισπανία και με εμπειρογνώμονες από Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία και Δανία. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συγκέντρωση και αποτίμηση υπαρχόντων δεδομένων για τις «Γαλάζιες Ενέργειες» στη Μεσόγειο, η προσαρμογή των υπαρχουσών τεχνολογιών στο Μεσογειακό περιβάλλον, οι ιδιαιτερότητες των λειτουργούντων πιλοτικών έργων, ο βιώσιμος συνδυασμός του τουρισμού και του περιβάλλοντος με τις θαλάσσιες τεχνολογίες παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, το κατάλληλο ρυθμιστικό και νομοθετικό περιβάλλον καθώς και η «αλυσίδα αξίας» και χρηματοδότησης για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα που συνδέεται με την «έξυπνη ανάπτυξη» των Μεσογειακών περιφερειών.

Παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα σχετικού συνεδρίου με θέμα την «Γαλάζια ανάπτυξη» που έγινε στη Μασσαλία το Δεκέμβριο του 2014. Στις εργασίες συμμετείχε ο κ. Ν. Ζωγραφάκης Διευθυντής Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης που αποτίμησε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την σκοπιά της περιφερειακής ανάπτυξης, της «έξυπνης εξειδίκευσης» και της καινοτομίας σε περιφερειακό επίπεδο και της συνεργασίας σε περιφερειακό, νησιωτικό, Μεσογειακό και σε Μάκρο – περιφερειακό επίπεδο καθώς και των κατευθύνσεων ενσωμάτωσης των συμπερασμάτων στη νέα προγραμματική περίοδο των προγραμμάτων ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...