24.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Συμπαράσταση ΚΕΕΡΦΑ Χανίων στη δίκη της δημοσιογράφου Αργυρώς Γιαννουδάκη

Ημερομηνία:

«Όχι στη στοχοποίηση δημοσιογράφων και αγωνιστών του Αντιρατσιστικού Κινήματος» από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή Χανίων με αφορμή τη δίκη τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 9 το πρωί στα δικαστήριο της δημοσιογράφου Αργυρώς Γιαννουδάκη με αφορμή αντιδράσεις της σε ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλιο στο facebook.

Αναφέρει η οργάνωση:

Αύριο, Δευτέρα 17/6 και στις 9πμ στα Δικαστήρια συμπαραστεκόμαστε στη δημοσιογράφο Αργυρώ Γιαννουδάκη. Θα πραγματοποιηθεί η εξ’ αναβολής δίκη της δημοσιογράφου επειδή αντέδρασε σε ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποτελεί πρόκληση η στοχοποίηση εργαζόμενων που εκφράζουν την αντίθεση τους σε ομοφοβικές και μισαλλόδοξες ρητορείες και το ανοιχτό κάλεσμα σε δολοφονία αγωνιστών, την ίδια ώρα που η Νέα Δημοκρατία δολοφονεί στα Τέμπη και πνίγει πρόσφυγες στην Πύλο κι ενώ παράλληλα στοχοποιεί τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Οι δημόσιες τοποθετήσεις και επιθέσεις όπως οι παραπάνω αποκαλύπτουν σε όλους, όλες και ολ@ μας, τι ακριβώς συζητάνε για να οργανώσουνε τα μορφώματα των ορφανών της Χρυσής Αυγής.

Ηθικός αυτουργός αυτής της κλιμάκωσης της στοχοποίησης αγωνιστών του κινήματος αλληλεγγύης είναι η ίδια η Νέα Δημοκρατία που πασχίζει να στηρίξει πανικόβλητη την δολοφονική ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πολιτική που οδήγησε στη δολοφονία 600 μεταναστών ανοιχτά της Πύλου. Η ρατσιστική της πολιτική των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες, των φραχτών, των επαναπροωθήσεων, κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανοίγει το δρόμο στους φασίστες.

Οι μαζικές, αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές έκλεισαν το δρόμο στις απόπειρες συγκάλυψης του ρατσιστικού εγκλήματος στη Πύλο. Καταρρέουν με πάταγο, με τις μαρτυρίες των επιζώντων να ξεκαθαρίζουν ότι το Λιμενικό δεν έκανε διάσωση αλλά προκάλεσε το ναυάγιο. Κανένας φασίστας δεν θα κλείσει το στόμα στους αγωνιστές που πρωτοστατούν στην καταγγελία των ρατσιστικών εγκλημάτων, πολύ περισσότερο τα ορφανά της Χρυσής Αυγής που αυτές τις μέρες συσπειρώνονται πίσω από το Κασιδιάρη.

Η ΚΕΕΡΦΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Αργυρώ Γιαννουδάκη, με την οποία από κοινού δίνουμε τις μάχες ενάντια στις απειλές του φασιστικού οχετού, τον αντιπάλεψε και μαζί με το εργατικό κίνημα, την νεολαία, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα έστειλε τους ναζί στη φυλακή.

▪️Απαιτούμε, να μην καταδικαστεί η δημοσιογράφος Αργυρώ Γιαννουδάκη που κατηγορείται ότι με τα σχόλια της προκάλεσε «ανησυχία» σε εκείνους που αναπαράγουν ρατσιστικές ιδέες και συμπεριφορές.

▪️Όλοι, όλες και όλ@ στο πλευρό των επιζησάντων της Πύλου για δικαιοσύνη! Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το έγκλημα στην Πύλο.

▪️Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά. Να μπεί τέλος στις δολοφονίες στα σύνορα της ΕΕ-φρούριο. STOP στο ρατσισμό και την ομοφοβία.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΧΑΝΙΑ)

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...