22.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

Συμπαράσταση Περιφερειάρχη Κρήτης και Περιφερειακού Συμβουλίου στην κινητοποίηση των αγροτών για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων τους

Ημερομηνία:

Την συμπαράσταση του στους αγρότες της Κρήτης που πραγματοποίησαν χθες συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλ. Ελευθερίας για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων τους, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος μαζί με Αντιπεριφερειάρχες, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δημάρχους, Περιφερειακούς Συμβούλους, βρέθηκαν στο χώρο της συγκέντρωσης.

Ο Περιφερειάρχης παράλληλα, αλλά και οι άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι  επισκέφθηκαν και το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου δικάζονται 93 αγρότες για διαδήλωση τους στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου τον Ιανουάριο του 2009.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για την σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών ανέφερε:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης με ψήφισμα του καλεί την Κυβέρνηση για την απόσυρση του νομοσχεδίου που φορολογεί τους αγρότες. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες της Κρήτης, τους αγρότες όλης της Ελλάδας, για την απόσυρση του νομοσχεδίου αυτού. Με τους εκπροσώπους των αγροτών θα αποφασίσουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα μας».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

  1. Το Π.Σ. Κρήτης αφού έλαβε υπόψη του το Σχέδιο Νόμου για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, επισημαίνει ότι το φορολογικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα:

 α. Ισοπεδώνει την ακίνητη περιουσία την οποία φορολογεί από το πρώτο τετραγωνικό

β.  Ευνοεί τις μεγάλες ιδιοκτησίες

γ. Δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο με κοινωνικά, δημογραφικά, οικονομικά και αναπτυξιακά κριτήρια.

δ. Μονιμοποιεί και διευρύνει το ειδικό τέλος (χαράτσι), χωρίς μάλιστα να αντιμετωπίζει το υφιστάμενο χρηματοδοτικό κενό, γιατί κανείς Έλληνας, πλην ελαχίστων ίσως εξαιρέσεων, δεν θα μπορεί να πληρώσει τους πολλαπλούς φόρους που του επιβάλλονται.

 2. Ο Πρωτογενής Τομέας αποτελεί μαζί με τον Τουρισμό, τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης και της Χώρας, έτσι η φορολόγηση των αγροτεμαχίων λειτουργεί ως αντικίνητρο και δεν υπηρετεί το στόχο αυτό.

 Το Π.Σ. Κρήτης καλεί την Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να αποσύρουν το Σχέδιο Νόμου, γιατί δεν υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της χώρας, αλλά τα συμφέροντα των δανειστών.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εκτίναξη των εκφράσεων βίας στην εφηβεία: Υπάρχει λύση;

“Η βία είναι η μόνη λύση” Π.Ρ. 15 ετών “Ο...

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της...

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του...

Χατζηδάκης: «Σημαντική επιτυχία» η αποκρατικοποίηση της Εθνικής Τραπέζας

Ως «σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία» χαρακτηρίζει ο...