14.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Συμπαράσταση προς τους εργαζομένους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας

Ημερομηνία:

Από τον Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη

Τη στήριξη και συμπαράστασή του προς τους εργαζομένους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) αλλά και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, με αφορμή την επιχειρούμενη κατάργηση των δύο Υπηρεσιών, με διάταξη η οποία περιλαμβάνεται στον Εφαρμοστικό Νόμο.

Ο κ. Σκουλάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον προϊστάμενο του ΟΕΚ κ. Κανουπάκη και την προϊσταμένη του ΟΕΕ κα Δασκαλάκη – Κοκκινάκη, αφενός για τις κοινωνικές παροχές των δύο Οργανισμών και αφετέρου για την σχεδιαζόμενη – από την κυβέρνηση  – αναστολής της λειτουργίας τους.

Σε δηλώσεις του εν συνεχεία στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Χανίων, επεσήμανε ότι θα αποτελέσει οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα για το Νομό Χανίων η κατάργηση των δύο Οργανισμών  οι οποίοι προσφέρουν σημαντικό έργο και παροχές στους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, δεδομένου ότι:

*Μέσω του ΟΕΚ: Από το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου ωφελούνται 1600 Χανιώτες ενώ χορηγούνται 350 δάνεια ετησίως για αγορά – ανέγερση πρώτης κατοικίας, αποπεράτωση – επισκευή κατοικίας. Επίσης ο ΟΕΚ διαθέτει 55 στρέμματα οικοπεδικής έκτασης και καταστήματα αξίας 1.000.000 ευρώ.

*Μέσω των προγραμμάτων του ΟΕΕ: Διατίθενται ετησίως δελτία Κοινωνικού Τουρισμού σε 4.000 Χανιώτες, πραγματοποιούνται ετησίως 200 οργανωμένα εκδρομικά προγράμματα, 45 τουριστικά καταλύματα στο Νομό λειτουργούν αποκλειστικά μέσω του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού και δέχονται ωφελούμενους του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού από άλλες περιοχές της χώρας, διατίθενται 2.000 θεατρικά εισιτήρια και 1.800 δελτία αγοράς βιβλίων.

«Η  λειτουργία των δυο Οργανισμών δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και η κατάργησή τους θα σημάνει την κατάρρευση δυο σημαντικών πυλώνων του κοινωνικού κράτους», τόνισε ο κ. Σκουλάκης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα στείλει επιστολή στην ΠΕΔ  Κρήτης και  στην ΚΕΔΕ, ζητώντας την παρέμβασή τους για την αποτροπή της κατάργησης των δύο Οργανισμών.

Σημειώνεται ότι στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Μανούσος Λιονάκης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρης Κορναράκης, καθώς και εργαζόμενοι των δύο Οργανισμών.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...