14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Συμπαράσταση στην πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη

Ημερομηνία:

Της Στέλλας  Αλφιέρη *

Καλείται να απολογηθεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, ως κατηγορούμενη, η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, δείχνει αποφασισμένη να οδηγήσει στο απόσπασμα την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς για να διασώσει τους ακροδεξιούς στυλοβάτες της, Βοριδη, Πλευρη, Γεωργιαδη και να κρατηθεί η ίδια στην εξουσία.

Τρία χρόνια τώρα, το κράτος δικαίου δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση, με απειλές να εκτοξεύονται από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προς το πρόσωπο της πρώην εισαγγελέα διαφθοράς, καλώντας στην ουσία την Ελληνική Δικαιοσύνη να τιμωρήσει, οδηγώντας στη φυλακή, την κ. Τουλουπάκη, επειδή έκανε το καθήκον της και χωρίς να φοβηθεί προχώρησε την ερεύνα για το σκάνδαλο Novartis, ελέγχοντας προσωπα με θέσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή.

H κυβέρνηση συνεχίζει να ονομάζει το σκάνδαλο «σκευωρία» και μια έντιμη και άφοβη – πρώην πλέον – εισαγγελέας, τους χαλάει τα σχέδια. Η κυβέρνηση έχει ξεχάσει ηθελημένα ότι η Novatris έχει καταβάλει το ποσό των 350 εκ. ευρώ στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, παραδεχόμενη πρακτικές διαφθοράς στην Ελλάδα, σε συνέργεια με κρατικούς αξιωματούχους και γιατρούς. Δηλαδή δωροδοκούσε για να επιβάλει τη διάθεση των φαρμάκων της σε υψηλές τιμες στη χώρα μας την εποχή των μνημονίων.

Η δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι αντιμέτωπη πλέον με τον εαυτό της. Θα κριθεί με αυστηρότητα και θα υπάρξουν τεράστιες αντιδράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό στην περίπτωση που δεν υπηρετήσει το κράτος δικαίου με εντιμότητα και δεν υπερασπιστεί τη διάκριση των εξουσιών, την ίδια δηλαδή την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, όπως απαιτεί το σύνταγμα.

Η δικαιοσύνη στη χώρα μας θα γελοιοποιηθεί, θα χάσει τον σεβασμό και θα αποδειχθεί αφερέγγυα στα μάτια των πολιτών, αν προχωρήσει σε καταδίκη της Τουλουπακη (ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι αθώα), υπακούοντας τυφλά στις εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και χάνοντας τελικά την αξιοπρέπεια της.

Η Ελένη Τουλουπακη έχει ήδη γραφτεί στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας για την εντιμότητα και το θάρρος της απέναντι στις άθλιες παρεμβάσεις των πολιτικών προσώπων που προσπαθούν να σωθούν παρουσιάζοντας το σκάνδαλο Novatris ως πολιτική σκευωρία.

Η Ελένη Τουλουπακη είναι η δικαστικός που εκπροσωπεί και υπερασπίζεται χωρίς φόβο και πάθος το κράτος δικαίου στη χώρα μας και η δίωξή της θα σημαίνει πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης.

Εμείς οι κρητικοί άνδρες και γυναίκες είμαστε στο πλευρό της Ελένης Τουλουπάκη, της αδιάφθορης εισαγγελέα σε δύσκολους καιρους.

* πρώην  Αντιδήμαρχος στο δήμο  Καντάνου  Σελίνου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...