Λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον Νομό Χανίων ζήτησε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη.
Κατά τη συνάντησή τους, η κ. Βολουδάκη έθεσε το μείζον ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης για την πρόληψη δυστυχημάτων. Η οδική ασφάλεια αποτελεί στρατηγικό στόχο, καθώς αφορά τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της περιοχής.
Παράλληλα, η βουλευτής επανέφερε το πρόβλημα της αδέσποτης βόσκησης παραγωγικών ζώων, ζητώντας άμεσα μέτρα, αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο, συχνότερους ελέγχους και υψηλότερα πρόστιμα. Όπως τόνισε, το φαινόμενο αυτό πλήττει την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό.
Υποστελέχωση στο Τ.Ε.Φ.Σ.Κ. Χανίων
Η κ. Βολουδάκη συναντήθηκε επίσης με αντιπροσωπεία της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Ν. Χανίων, όπου συζητήθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Τμημάτων Εξωτερικής Φρούρησης Σωφρονιστικών Καταστημάτων (Τ.Ε.Φ.Σ.Κ.). Όπως ανέφερε, το 30% των οργανικών θέσεων παραμένει κενό, ενώ υπάρχει ανεπάρκεια στις ώρες αποζημίωσης για υπερωρίες, αργίες και νυχτερινές βάρδιες.
Δεσμεύσεις από τον Υπουργό
Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι θα ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στα Χανιά, με έμφαση στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων μέσω εντατικής αστυνόμευσης. Για το ζήτημα της υποστελέχωσης των Τ.Ε.Φ.Σ.Κ., τόνισε ότι θα αναζητηθεί λύση, ενώ σε ό,τι αφορά την αδέσποτη βόσκηση, σημείωσε πως το Υπουργείο παρακολουθεί στενά το πρόβλημα και εξετάζει μέτρα αντιμετώπισης.
Βολουδάκη: «Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην εξάλειψη των τροχαίων»
Μετά τη συνάντηση, η βουλευτής Χανίων δήλωσε:
“Πρέπει όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην εξάλειψη των τροχαίων, που κοστίζουν, τόσο άδικα, ανθρώπινες ζωές. Η Αστυνομία στον τόπο μας θα ενισχυθεί. Στην προκήρυξη θέσεων που αναμένεται, θα συμπεριληφθεί στα κριτήρια μοριοδότησης και η εντοπιότητα για την περιοχή των Χανίων. Ελπίζουμε οι κενές θέσεις στα Τ.Ε.Φ.Σ.Κ. να καλυφθούν από μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας.”
Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.
Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.
Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:
- Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
- Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.
Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.
Σας ευχαριστούμε θερμά.



