14.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Συνάντηση Γ. Σαρρή με τον Σύλλογο Τρίτεκνων Γονέων Χανίων

Ημερομηνία:

Το Σύλλογο Τρίτεκνων Γονέων Χανίων, ζωντανό παράδειγμα για το πώς οι πολίτες μπορούν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους, επισκέφτηκε, την Τρίτη, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων με την Πρωτοβουλία Πολιτών Γιάννης Σαρρής.Τη στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει σημαντικές παροχές προς τους πολύτεκνους, και οι τρίτεκνοι βρίσκονται σε ακόμα δυσχερέστερη κατάσταση, ο Σύλλογος Τρίτεκνων Χανίων, με περίπου 3.000 ενεργά μέλη, έχει καταφέρει με την αποφασιστική δράση του να σιτίζονται οικογένειες από ψαράδικο και κρεοπωλείο της πόλης, να τους παρέχεται 50% έκπτωση στα δημοτικά τέλη ηλεκτροδότησης από το δήμο Χανίων και να παρακολουθούν τα παιδιά δωρεάν μαθήματα σε φροντιστήριο της πόλης μας.

Τα μέλη του Συλλόγου συζήτησαν με τον Γιάννη Σαρρή τη δυνατότητα να τους παρασχεθεί έκπτωση και στα δημοτικά τέλη ύδρευσης, καθώς και σε ΚΤΕΛ και λεωφορεία, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, αλλά και σε αθλητικές δραστηριότητες και κατασκηνώσεις. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος με την Πρωτοβουλία Πολιτών δήλωσε ότι εξετάζεται η δυνατότητα σε όσα έσοδα τα δήμου προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη να παρέχεται ένα ποσό έκπτωσης σε όλες τις ευπαθείς ομάδες συμπεριλαμβανομένων των τρίτεκνων γονέων.

Τέλος, τέθηκε με έμφαση από την πλευρά του Συλλόγου η αντίφαση να υπάρχουν άδεια δημοτικά κτίρια στην πόλη, τη στιγμή που οι άστεγοι πληθαίνουν και τόσες ευπαθείς ομάδες δεν μπορούν να στεγάσουν δράσεις τους. Το εν λόγω ζήτημα αποτελεί, έτσι κι αλλιώς, προγραμματική και ηθική προτεραιότητα για την Πρωτοβουλία Πολιτών, τόνισε ο Γιάννης Σαρρής, και όσον αφορά τη στέγαση άπορων συμπολιτών μας και όσον αφορά τη στέγαση δομών αλληλεγγύης και εθελοντισμού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...