26.8 C
Chania
Wednesday, July 3, 2024

Συνάντηση Δήμαρχου Αποκορώνου με τον Αστυνομικό Διευθυντή για την «τραγική υποστελέχωση» της αστυνομίας στον Αποκόρωνα

Ημερομηνία:

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αποκορώνου:

Σε συνέχεια της τελευταίας επιστολής, η οποία εστάλη τον Φεβρουάριο του 2024 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μετά από επανειλημμένες έγγραφες και προφορικές προηγούμενες αιτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την υποστελέχωση του Α.Τ. Αποκορώνου, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, συναντήθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων με τον Αστυνομικό Διευθυντή, κύριο Γεώργιο Μαστραντωνάκη, τους Αστυνομικούς Υποδιευθυντές, παρουσία του Διοικητή του Α.Τ. Αποκορώνου, Αστυνόμου Α/Β κυρίου Ιωσήφ Μπούχλη, του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, κυρίου Στυλιανού Σεληνιωτάκη και του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, κυρίου Ανδρέα Κουκλινού.

Ηχηρή ήταν η απουσία κατά τη συζήτηση αυτή των επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κυρίων Κωνσταντίνου  Γύπαρη και Νικήτα Μελισσάκη, καθώς τα προβλήματα λύνονται με διεκδικήσεις και όχι με υπεκφυγές.

Κατά τη συζήτηση, αναδείχτηκε το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης της Αστυνομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η οποία στην περίπτωση του Αποκόρωνα είναι τραγική, δεδομένου ότι οι οργανικές θέσεις στο Α.Τ. Αποκορώνου είναι 34 ενώ την τρέχουσα περίοδο υπηρετούν μόλις 17 αστυνομικοί, 6 εκ των οποίων, σύμφωνα με τις ανάγκες τις υπηρεσίας,  αποτελούν τη γραμματειακή υποστήριξη. Η εναπομείνουσα δύναμη εκτελεί καθήκοντα Διοικητή, Αξιωματικών Υπηρεσίας, Σκοπών Καταστήματος, αλλότρια καθήκοντα (επιδόσεις, μεταγωγές, γήπεδα κ.ά.). Γι’ αυτόν τον λόγο, δεν μπορεί να γίνεται η απαιτούμενη για την ασφάλεια των πολιτών αστυνόμευση μέσω περιπολικού οχήματος στην περιοχή του Δήμου Αποκορώνου και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο όπου ο Αποκόρωνας βρίσκεται σε συνεχόμενη ανάπτυξη και ο πληθυσμός έχει υπερδιπλασιαστεί είτε από μόνιμους κατοίκους, είτε από επισκέπτες.

Τα προηγούμενα χρόνια καταργήθηκαν το Α.Τ. Βάμου, τα Τ.Α.Ε. Αποκορώνου, οι Αστυνομικοί Σταθμοί Αρμένων και Γεωργιούπολης, αντιστοίχως, η συνολική δύναμη των οποίων αριθμούσε 65 και πλέον άτομα ενώ το Α.Τ. Βρυσών, το οποίο μετονομάστηκε σε Α.Τ. Αποκορώνου, καλείται πλέον να καλύψει τις ανάγκες του συνόλου της περιοχής του Δήμου Αποκορώνου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι ανάγκες της περιοχής για την ασφάλεια και την τήρηση της τάξης δεν δύνανται να καλυφθούν με περιστασιακή αστυνόμευση από περιοδικές περιπολίες των υπηρεσιών έδρας, δεδομένου ότι ο Δήμος Αποκορώνου αριθμεί 15.000 κατοίκους, φιλοξενεί πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο, με πάνω από 24.000 κλίνες και πολλές επιχειρήσεις υγειονομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος και συνυπολογίζοντας τους ημερήσιους επισκέπτες, ο συνολικός αριθμός των ευρισκόμενων στην περιοχή πολιτών κατά τους θερινούς μήνες ανέρχεται στις 50.000.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι υψίστης σημασίας και δεν μπορεί να διακυβεύεται από την έλλειψη επαρκούς αστυνομικού προσωπικού.

Το προσεχές διάστημα θα θέσουμε προς συζήτηση και εξεύρεση λύσης το πρόβλημα στην ΠΕΔ Κρήτης, καθώς πρόκειται για γενικότερο ζήτημα, το οποίο απασχολεί όλους τους Δήμους.

Απευθυνόμενοι στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητάμε άμεση επάνδρωση του Α.Τ. Αποκορώνου, ώστε να καλυφθούν οι υφιστάμενες οργανικές θέσεις, καθώς η αυξημένη προσέλευση τουριστών και επισκεπτών καθιστά επιτακτική την ανάγκη για επαρκή αστυνόμευση.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας...

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του...

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης...