Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των ημερόπλοιων που πραγματοποιούν δρομολόγια προς τον Μπάλο και Γραμβούσα θα έχει σήμερα η Δημοτική Αρχή Κισσάμου, με αντικείμενο την αυξημένη τουριστική κίνηση και την ανάγκη καλύτερης διαχείρισης της επισκεψιμότητας στην περιοχή.
Στη συνάντηση θα συζητηθούν τα προβλήματα που προκαλεί η μεγάλη συγκέντρωση επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, καθώς και προτάσεις για καλύτερο συντονισμό και οργάνωση των δρομολογίων. Οι θεματικές προτεραιότητες που τίθενται περιλαμβάνουν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, την ασφάλεια και τη διατήρηση της ποιότητας του προορισμού.
Η Δημοτική Αρχή Κισσάμου δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες. Το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των σκαφών που διαθέτουν ναυλοσύμφωνα, καθώς και με τους ιδιοκτήτες των μικρότερων σκαφών που εκτελούν δρομολόγια προς τον Μπάλο και την Γραμβούσα. Στόχος είναι να καταγραφούν οι προτάσεις όλων και να αναζητηθούν συνολικές και εφαρμόσιμες λύσεις.
Ο Μπάλος αποτελεί πολύτιμο φυσικό κεφάλαιο της Κισσάμου και η διαχείριση της αυξημένης επισκεψιμότητας αποτελεί κοινή ευθύνη και ανάγκη, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.



