15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση του προγράμματος για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε χθες  το πρωί στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης συνάντηση εργασίας για την προετοιμασία της έναρξης υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Πληθυσμιακού Ελέγχου του καρκίνου τραχήλου της μήτρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Σύμβουλος του Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας του ΥΥΚΑ και υπεύθυνος για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο κ. Α. Συγγελάκης, ο Πρόεδρος της ομάδας εργασίας κ. Χρ. Λιονής, η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και ο συντονιστής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ΥΠΕ Κρήτης κ. Γ. Μαθιουδάκης, οι Διευθυντές και μαίες όλων των Κέντρων Υγείας της Κρήτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαιών Κρήτης κ. Βασιλάκη, ο εκπρόσωπος της Παγκρήτιας Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής κ. Μπατίκας και από το Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Ηρακλείου κ. Δ. Συγγελάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας συζητήθηκε διεξοδικά ο σχεδιασμός του Εθνικού Προγράμματος, η υλοποίηση του οποίου ξεκινά την 1η Ιουνίου 2011 από τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης.

Καθορίστηκε επίσης το πλαίσιο του, οι αρμοδιότητες και ο ρόλος των εμπλεκομένων επαγγελματιών υγείας και παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του.

Την 1 Ιουνίου από την Κρήτη ξεκινά η πραγματοποίηση εξέτασης κατά Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες 25-65 ετών, οι οποίες θα προσκληθούν με επιστολή από το Δήμαρχο του Δήμου της μόνιμης κατοικίας τους για να κλείσουν ραντεβού στο αντίστοιχο Κέντρο Υγείας όπου και θα πραγματοποιείται η λήψη του κολποτραχηλικού επιχρίσματος.

Στη συνέχεια τα δείγματα των εξετάσεων θα αποστέλλονται στο νοσοκομείο αναφοράς.

Οι εξεταζόμενες θα ειδοποιούνται από το Κέντρο Υγείας για το αποτέλεσμα της εξέτασης τους, ενώ μέριμνα έχει ληφθεί και για τα περιστατικά εκείνα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης ή εμφανίζουν παθολογικά ευρήματα.

Η όλη διαδικασία υποστηρίζεται από πληροφοριακό σύστημα και διέπεται από επιστημονικά κατευθυντήριες οδηγίες.

Στη συνάντηση εργασίας για την προετοιμασία έναρξης υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας παρευρέθηκε και συμμετείχε και ο νέος Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Π. Καρατσής, ο οποίος αναμένεται εντός των ερχόμενων ημερών να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ