14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Συνάντηση εργασίας και ανοικτή εκδήλωση στα πλαίσια του ερευνητικού έργου ROBINSON – Έξυπνη ενσωμάτωση τοπικών πηγών ενέργειας για ενεργειακό εφοδιασμό βιομηχανοποιημένων νησιών

Ημερομηνία:

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, με την ερευνητική ομάδαindigo(Industrial and Digital Innovations Research Group) και με επιστημονικά υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργο Αραμπατζήτης Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, διοργανώνει την 4η τακτική συνάντηση του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργουROBINSON, από τις 19 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2022, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου- ΚΑΜ στα Χανιά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τηνΤρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 15:10,έχει προγραμματιστεί ανοιχτή υβριδική εκδήλωσημε τίτλο «Η πορεία προς την απανθρακοποίηση των νησιών: Ευρωπαϊκές προοπτικές και πρωτοβουλίες», με τη συμμετοχή τηςγραμματείας της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά» (Clean Energy for EU Islands Secretariat), του Δικτύου Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), του Πολυτεχνείο Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης και οργανισμών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Νικόλαος Καλογερής,Αντιπεριφερειάρχης Χανίωνμε μεγάλη εμπειρία σε θέματα ενεργειακής πολιτικής. Η πρόσβαση στην εκδήλωση είναι δυνατή μέσω του συνδέσμου https://tuc-gr.zoom.us/j/91365644869?pwd=Zk9NK3FEaGNCMnFWSW1ZbHJBVWpUQT09

Το έργο ROBINSON χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020, με τη συμμετοχή 18 ερευνητικών κέντρων, βιομηχανιών και οργανισμών από 10 χώρες.Συντονίζεται από τoEuropean Turbine Network με έδρα το Βέλγιο και από την Ελλάδα συμμετέχουν το Πολυτεχνείο Κρήτηςκαι η Περιφέρεια Κρήτης.Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ενός αποκεντρωμένου συστήματος παραγωγής ενέργειαςπροσαρμοσμένου σενησιά με βιομηχανικές δραστηριότητες, με την εκμετάλευσηόλων των τοπικά διαθέσιμων πηγών ενέργειας, συμβάλλοντας στην απανθρακοποίησης των ευρωπαϊκών νησιών μέσω της σταδιακής απεξάρτησης του από τα ορυκτάκαύσιμα. Με τη βοήθεια ενός καινοτόμου Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας (ΕΜΣ) βασισμένο σε αρχέςΨηφιακών Διδύμων(Digital Twins), το ROBINSON συνδυάζει υπάρχουσες και νέες τεχνολογίες ΑΠΕ, προωθώντας ταυτόχρονα τις πρακτικές κυκλικής οικονομίας όπως η βιομηχανική συμβίωση.

Το ενεργειακό σύστημα και το EMS θα εγκατασταθεί στο νησί Eigerøy (Νορβηγία) ενώ, στo πλαίσιo του έργου, θα αναπτυχθούν μελέτες αναπαραγωγής σε δύο Ευρωπαϊκά νησιά,Κρήτη και Western Isles (Σκωτία). Στην Κρήτη, η ολοκληρωμένη λύση του ROBINSON θα μελετηθεί σε επίπεδο ανάπτυξης μελέτης αναπαραγωγής (ReplicationStudy) στην περιοχή Κισσάμου Χανίων, με κέντρο την εμβληματική βιομηχανία παραγωγής παξιμαδιών «το Μάννα» της «Ν. Τσατσαρωνάκης ΑΒΕΕ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...