20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ευρωβουλευτή του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη με κατοίκους και φορείς του Πλατανιά

Ημερομηνία:

Συνάντηση με κατοίκους και φορείς του Πλατανιά είχε κλιμάκιο του ΚΚΕ τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, με επικεφαλής τον Ευρωβουλευτή του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη, όπου πραγματοποιήθηκε πλούσια συζήτηση και μεταφέρθηκαν μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Τη συζήτηση επίσης απασχόλησαν τα ζητήματα του τουρισμού, της υγείας, το μεταναστευτικό. Στο κλιμάκιο του ΚΚΕ συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στα Χανιά, Αλέκος Μαρινάκης, Γιάννης Ντουνιαδάκης και Δημήτρης Ανθούσης.

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπαδάκης, τόνισε πως η παρέμβαση του Κόμματος στην περιοχή δεν είναι ευκαιριακή. Πως τα μέλη και τα στελέχη είναι γνωστά ακριβώς γιατί ήταν στο πλευρό των κατοίκων όλο το προηγούμενο διάστημα, ανέδειξαν τα σημαντικά ζητήματα του Πλατανιά με κάθε τρόπο, τόσο μέσα στη Βουλή και τα όργανα Τοπικής Διοίκησης, όσο και έξω από αυτά, στο κίνημα, στις κινητοποιήσεις, στον δρόμο του αγώνα. Από αυτή τη σκοπιά όπως είπε εξετάζουμε και τις εξελίξεις και εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι που όσο περνάει ο χρόνος γίνεται όλο και πιο καθαρό, αντιληπτό όλο και από περισσότερο κόσμο. Ότι δηλαδή έχουμε απέναντί μας μια αγορά, που τη στηρίζουν διαχρονικά όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα  και ό,τι δεν αφορά στην διασφάλιση της αγοράς, στην ανάπτυξη της κερδοφορίας των λίγων, δεν προχωράει, μένει για αργότερα.

Αυτό εξηγεί και το γιατί δεν προχωράνε μια σειρά αναγκαίες για τον λαό της περιοχής υποδομές, γιατί δε γίνονται τα αντιπλημμυρικά έργα, γιατί κρέμεται ακόμα ο βράχος πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων, γιατί απαξιώνονται οι δομές υγείας, γιατί τσακίζονται εργασιακά δικαιώματα. Εξηγεί γιατί 4 χρόνια μετά τις πλημμύρες, μια σειρά σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί κίτρινα δεν έχουν αποζημιωθεί.

Τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, όπως ανέφερε ο Ευρωβουλευτής, μαρτυρούν και τη συνέχεια. Ήδη η ΝΔ παραδέχεται πως την επόμενη μέρα θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις. Από κοντά έρχεται η έκθεση της Κομισιόν, οι δηλώσεις της Λαγκάρντ και του Στουρνάρα για πάγωμα μισθών, ακριβότερα δάνεια, επιτάχυνση πλειστηριασμών, νέες περικοπές δαπανών και φοροαφαίμαξη του λαού. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΚΚΕ για νέα ύφεση και στη συνέχεια κρίση, όπου και πάλι ο λαός θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο, με νέα μνημόνια, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης στο οποίο όλα τα αστικά κόμματα συμφωνούν και ματωμένα πλεονάσματα. Με χειροτέρευση των όρων ζωής και δουλειάς των εργαζομένων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, της νέας γενιάς.

Είναι κρίσιμο λοιπόν ποιος θα μπορέσει την επόμενη μέρα να αντιπαλέψει αυτή την κοινή στρατηγική του κεφαλαίου, ποιος θα μπορέσει να κάνει ουσιαστική, μαχητική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων. Και αυτό που χρειάζεται και ο χανιώτικος λαός είναι να ενισχυθεί το ΚΚΕ, να ενισχυθεί η φωνή από τα κάτω, η διεκδίκηση, η απόσπαση κατακτήσεων.

Αυτό που χρειάζεται ο χανιώτικός λαός είναι τον δικό του άνθρωπο και μέσα στη Βουλή. Τον Αλέκο Μαρινάκη, τον αγωνιστή, τον κομμουνιστή, που όπως και τα υπόλοιπα μέλη, στελέχη και συμπορευόμενοι του ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι παρόντες σε κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα, σε κάθε εστία αντίστασης. Στις 21 Μαΐου , όπως είπε καταλήγοντας ο Κώστας Παπαδάκης, κάναμε το πρώτο βήμα. Στις 25 Ιουνίου πρέπει να μετρηθούμε και να είμαστε περισσότεροι, να ανεβάσουμε το ΚΚΕ ακόμα ψηλότερα. Είναι στοίχημα τα Χανιά στις 26 του Ιούνη να έχουν κομμουνιστή βουλευτή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών...