12.8 C
Chania
Sunday, December 28, 2025

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ της Κρήτης προκειμένου να αναζητήσουν λύση σχετικά με το υπέρογκο κόστος της ΔΕΗ

Ημερομηνία:

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκαν εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ της Κρήτης, προκειμένου να αναζητήσουν λύση σχετικά με το υπέρογκο κόστος της ΔΕΗ για την λειτουργία των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, μετά τις αναπροσαρμογές στην τιμή της κατανάλωσης του ρεύματος.

Όπως τόνισαν, από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που φτάνουν στους ΤΟΒ, προκύπτει ότι υπάρχει διπλασιασμός στο τελικό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να γίνεται προβληματική η αποπληρωμή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος έως και 60%, όπως ανέφεραν οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ, παραθέτοντας διάφορα παραδείγματα για το μέγεθος του κόστους, με χαρακτηριστικό εκείνο της Ιεράπετρας όπου τον φετινό Αύγουστο το κόστος ρευματοδότησης έφτασε τις 136 χιλιάδες ευρώ όταν την περσινή χρονιά ήταν στις 77 χιλιάδες ευρώ. Για το λόγο αυτό ζήτησαν την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εξεύρεση λύσης, στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Μεραμπέλλου Μανόλης Καμπανός, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Τυμπακίου Βαγγέλης Τσιμπραγάκης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας Γιάννης Μπατζάκης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ ΚουρταλιώτηΙωσήφ Βούρβαχης και ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Βιάννου Μενέλαος Πετράκης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ