12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Συνάντηση Περιφερειάρχη με φορείς για την παραμονή των σχολών των ΤΕΙ

Ημερομηνία:

« Είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων για την παραμονή των τμημάτων των ΤΕΙ  στις πόλεις του νησιού μας που υπάρχουν σήμερα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και περιφερειακούς συμβούλους του Λασιθίου. « Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και όλοι μαζί προχωρούμε » είπε ο κ. Αρναουτάκης, ενώ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα υπάρξει για το θέμα στην Αθήνα συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Περιφερειάρχης παρόντων των Δημάρχων του Λασιθίου αλλά και Αντιπεριφερειαρχών, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου έκανε επίκληση της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για στήριξη του αιτήματος παραμονής των τμημάτων του ΤΕΙ  και στις τρεις πόλεις του Λασιθίου υποστηρίζοντας ταυτόχρονα το αίτημα της παραμονής του τμήματος των δομικών έργων στο Ηράκλειο.

« Υπάρχει ίδια αντιμετώπιση για όλα τα τμήματα αλλά προέκυψε μεγαλύτερο πρόβλημα με το Λασίθι και για αυτό κάναμε αυτή τη συνάντηση, αλλά θεωρούμε ότι είμαστε όλοι μαζί για την παραμονή αυτών των τμημάτων στο Ηράκλειο και στο Λασίθι » δήλωσε ο Περιφερειάρχης στα ΜΜΕ ερωτηθείς για το σκοπό της συνάντησης. Στο ίδιο πνεύμα ενότητας και κοινού αγώνα τάχθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση.

«  Όπως είπε και ο Περιφερειάρχης όλοι μαζί ενωμένοι αποφασισμένοι θα διεκδικήσουμε την παραμονή και των  τμημάτων  και στις τρεις πόλεις του νομού Λασιθίου. Αν δεν υπάρξει παραμονή των τμημάτων στο Λασίθι  όπως έχουμε πει όλοι οι αιρετοί θα φύγουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης δήλωσε : «Το Λασίθι είναι εδώ και ενώνει τις δυνάμεις του με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε μια κοινή κατεύθυνση. Τα τμήματα του ΤΕΙ που λειτουργούν στο νομό του Λασιθίου να παραμείνουν αριθμητικά στις πόλεις που λειτουργούν», ενώ ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης  επισήμανε : «  το Λασίθι είναι επί ποδός πολέμου, έχουμε παρατήσει τις δουλειές μας για αυτό ήρθαμε να δούμε και τον Περιφερειάρχη σήμερα  του ζητάμε τη συμπαράστασή του ».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...