23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Συνάντηση στο Ρέθυμνο μεταξύ Δήμου Πλατανιά, ΔΕΥΑΒΑ και ΡΑΑΕΥ ενόψει συνενώσεων

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο ενημερωτική συνάντηση μεταξύ του Δήμου Πλατανιά, της ΔΕΥΑΒΑ και της ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Ύδατος). Τον Δήμο Πλατανιά εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης Ιωάννης, την ΔΕΥΑΒΑ ο πρόεδρος κ.Μαυρογένης Ευτύχης και την ΡΑΑΕΥ ο αντιπρόεδρος κ.Δημήτρης Ψυχογιός.

Στην συνάντηση αυτή παρίσταντο επίσης ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΒΑ κ. Κονταράκης Κωνσταντίνος, και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες της.

Εκτέθηκε η ευρεία εδαφική κάλυψη την οποία έχουμε ως Δήμος για να εξυπηρετούμε 51 Δημοτικές Κοινότητες με 128 χωριά και οικισμούς, σε συνδυασμό με την ύπαρξη πεπαλαιωμένων δικτύων και γενικότερα υποδομών. Από την πλευρά του ο κ. Ψυχογιός Δημήτριος διευκρίνισε ότι προσήλθε στον διάλογο για να ακούσει τα προβλήματα, να αντιληφθεί την διαχειριστική επάρκεια της ΔΕΥΑΒΑ ούτως ώστε αφού ολοκληρώσει τον ενημερωτικό κύκλο εν τέλει να υποβάλει προτάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο.

Σημειώθηκε ότι βρισκόμαστε σε ένα νέο σταυροδρόμι όπου η λειψυδρία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σοβαρά, σε σχέση με την προγενέστερη κατάσταση.

Τέλος εν όψει της επιχειρούμενης  συνένωσης των ΔΕΥΑ σε πανελλαδικό επίπεδο, ετέθη από την ΔΕΥΑΒΑ το ζήτημα της δυνατότητας επιλογής εθελοντικών συνενώσεων , έτσι  ώστε τα σχήματα που θα προέλθουν να είναι αφενός βιώσιμα οικονομικά και αφετέρου να υπηρετούν την αρχή της εγγύτητας(όμοροι Δήμοι) και την αρχή της επικουρικότητας  προς το δημότη

Αυτό όμως προϋποθέτει οπωσδήποτε κίνητρα οικονομικά και υποστήριξη στα επενδυτικά σχέδια που θα προταθούν για την αναβάθμιση των δικτύων και των λοιπών υποδομών ύδρευσης

Ο κ. Ψυχογιός άκουσε με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις, σκέψεις και προτάσεις του Δήμου Πλατανιά και της ΔΕΥΑΒΑ και επιφυλάχτηκε να απαντήσει υπηρεσιακά σε μεταγενέστερο χρόνο.

Δεσμεύτηκε ότι σε μία επόμενη συνάντηση να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις και υποδομές της ΔΕΥΑΒΑ, όσο δε για το εύρος της εξυπηρετούμενης έκτασης  εξέφρασε την ιδιαίτερη έκπληξη του, τονίζοντας, ότι είναι από τις μεγαλύτερες σε   έκταση δικτύων και εξυπηρετούμενων οικισμών  ΔΕΥΑ.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Μαυρογένης Ευτύχης «Στόχος της ΔΕΥΑΒΑ είναι αποκλειστικά η εξυπηρέτηση των δημοτών και η φερέγγυα παροχή υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα με την αμεσότητα επέμβασης στην αποκατάσταση των ζημιών και τον διαχωρισμό των υπαρχόντων δικτύων αποκλειστικά σε ύδρευση και άρδευση».

Ο  κ. Μαλανδράκης  Γιάννης  σημείωσε ότι «η επιχειρούμενη υποχρεωτική συνένωση των ΔΕΥΑ αν δεν λάβει υπόψη τις απόψεις των ΔΕΥΑ δεν θα εξυπηρετεί τελικά τους Δημότες αλλά θα αποτελεί έναν πρόχειρο σχεδιασμό του Υπουργείου, ερήμην των ενδιαφερομένων και αυτό δεν θα είναι δόκιμο και χρήσιμο, αντίθετα θα αποβεί απαξιωτικά για την παροχή των υπηρεσιών ύδρευσης προς τους δημότες…».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...