14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Συνάντηση της Υφυπουργού Μετανάστευσης Σ. Βολουδάκη με την Π.Ο.Υ.Ε.Φ.: Στο επίκεντρο τα αιτήματα των υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης

Ημερομηνία:

Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Απριλίου ανάμεσα στην Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σέβη Βολουδάκη, και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.), με κύριο αντικείμενο την ενίσχυση του ρόλου και της επιχειρησιακής λειτουργίας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Υπηρεσίας, δίνοντας έμφαση στη διαδικασία μεταγωγής κρατουμένων προς την Υπηρεσία Ασύλου, καθώς και στην ανάγκη εύρυθμης συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων φορέων. Επιπλέον, τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού ρόλου των υπαλλήλων και της επιχειρησιακής τους επάρκειας.

Σημαντική θέση στις συζητήσεις κατέλαβε το πάγιο αίτημα της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. για αναγνώριση των υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης ως ένστολου σώματος ασφαλείας. Παράλληλα, αναδείχθηκε η ανάγκη ένταξής τους στα ειδικά μισθολόγια, όπως και η θεσμική κατοχύρωση της μάχιμης πενταετίας, ως μέτρα που θα ενισχύσουν το ηθικό και την επαγγελματική υπόσταση του κλάδου.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας παρουσίασε επίσης προβλήματα που αφορούν την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τις υλικοτεχνικές ελλείψεις, καθώς και τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι σε συγκεκριμένες δομές ανά την επικράτεια.

Η Υφυπουργός, από την πλευρά της, αναγνώρισε τη σημασία των θεμάτων που τέθηκαν και δήλωσε πρόθυμη να συμβάλει στην εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων που θα διασφαλίζουν τη λειτουργική αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης, καθώς και τη θεσμική και επιχειρησιακή ενίσχυσή της.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Κορυδαλλού, Βασίλης Τσιτσιμπής, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Υ.Ε.Φ., Γιώργος Μαλανδράκης, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αθανάσιος Τοτολίδης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης, με στόχο την ανάδειξη και επίλυση των ουσιαστικών θεμάτων που απασχολούν τον κρίσιμο αυτό τομέα δημόσιας ασφάλειας.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται ρύθμιση για οφειλές το Δημόσιο: Ποιοι θα ανακουφιστούν, τι προβλέπεται

Νέα ρύθμιση για χρέη και οφειλές προς το Δημόσιο εμφανίζεται να επεξεργάζεται το...

Taste Atlas: Η Κρήτη στο Νο 3 των γαστρονομικών προορισμών παγκοσμίως

Η Ελλάδα σάρωσε την παγκόσμια γαστρονομική λίστα του Taste Atlas,...

Κρήτη: Στο νοσοκομείο από πέτρα στο πρόσωπο ο διοικητής του ΤΑΕ Χανίων

Ο διοικητής του ΤΑΕ Χανίων τραυματίστηκε στη διάρκεια των...