21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Συνάντηση του Χανιώτη πρόεδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ελλήνων Καθολικών με τον Πάπα Φραγκίσκο – Στα πλαίσια διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου στη Ρώμη

Ημερομηνία:

Με επιτυχία εληξαν οι εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικου Συνεδρίου που εγινε στη Ρωμη με την συμμετοχή επιστημόνων απο τις 5 Ηπείρους. Αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν την στρατηγική της Ευρώπης για το 2020,συζητήθηκαν θέματα για μια Βιώσιμη Γεωργία,την αυξηση θέσεων εργασίας,και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου οι επιστήμονες που συμμετείχαν είχαν την τιμή να είναι επισημα προσκεκλημενοι απο τον Πάπα Φραγκίσκο στό Βατικανό. Μεταξύ αυτών και ο συνεργάτης της εφημερίδας μας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ελλήνων Καθολικών Δρ. Αιμίλιος Δασύρας.

Όπως αναφέρει σε σχετικό του μήνυμα:

“Ο  Πάπας Φραγκίσκος εδωσε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα της γεωργίας και της εκμετάλλευσης της γης η οποία, οπως ειπε, μας τρέφει σαν γνήσια Μάνα. Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη τόνωσης της γεωργικής παραγωγής για να επιτευχθεί η αυξηση της απασχόλησης στον Αγροτικό Τομέα και να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης”.

Στην συναντηση που ειχαμε με τον Πάπα Φραγκίσκο τον χαιρετισα στα Ελληνικά λεγοντας Του: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ και αυτος μου απαντησε ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

Στη συνέχεια του μιλησα στα Ιταλικά και του μετεφερα τους Χαιρετισμούς, τον Σεβασμό και την Αγαπη που τρεφουν προς το προσωπό του τα μέλη της ”Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ελληνων Καθολικων”

Ο Πάπας Φραγκίσκος στέλνει τις Ευχές του προς ολους τους Ελληνες.

Μας δώρησε απο ενα ”Ροζάριο” με τον Θυρεό  Του.

Παράλληλα εμείς του προσφέραμε λογω και της επετείου των γεννεθλίων του – συμπλήρωσε 80 χρόνια – μία Εικόνα και ενα καλάθι με λουλούδια και αγροτικά προϊόντα της Ιταλίας.

Δείτε σχετική φωτογραφία:

unnamed (2)
Το δώρο προς τον Πάπα για τα 80 του χρόνια, μία Εικόνα και ενα καλάθι με λουλούδια και αγροτικά προϊόντα της Ιταλίας
unnamed
O Πάπας Φραγκίσκος σε εγκάρδια στιγμή με τον Δρ. Αιμίλιο Δασύρα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σακελλαρίδης: Λούνα παρκ κερδοφορίας για εταιρίες ενέργειας και τράπεζες η Ελλάδα

Με στοιχεία προερχόμενα από την ΕΡΓΑΝΗ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ...

Κολούμπια: Έφοδος της Αστυνομίας και εκατοντάδες συλλήψεις – “Πολιορκείται” και το UCLA

Εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης (30/4) στο...