23.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

“Ο αγώνας μας αποτρέπει αυτοκτονίες”: Συνέλαβαν τον πρόεδρο του ΣΑΟΡ για συμμετοχή σε διαμαρτυρία αποτροπής πλειστηριασμού στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται στο Ρέθυμνο. Και τα μέλη του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου που είναι δραστήρια στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς αντιμετωπίζουν πολλές φορές και τον κίνδυνο να συλληφθούν. Έτσι συνέβη σήμερα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σήφης Σουχλάκης συνελήφθη, επειδή μαζί με άλλους πολίτες βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου για να αποτρέψει τη διεξαγωγή δύο πλειστηριασμών.

Η σύλληψη έγινε μετά από εντολή αξιωματικού της αστυνομίας με την κατηγορία της παρακώλυσης δημόσιας συνεδρίασης πλειστηριασμού.

Όπως μας είπε ο κ. Σήφης Σουχλάκης, δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του Συλλόγου συλλαμβάνονται. Μάλιστα, έχουν υπάρξει και καταδίκες σε δικαστήρια. Μέλος του Συλλόγου έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 μηνών. Όμως, δεν πτοούνται.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αν και το τελευταίο διάστημα, λόγω απεργιών, πολλοί πλειστηριασμοί δεν έχουν γίνει, μέσα στο 2015 υπήρξαν άλλες 5 συλλήψεις.

Πάντως, οι σημερινοί πλειστηριασμοί, παρά τη σύλληψη, αποτράπηκαν. Πρόκειται για σπίτι και κατάστημα με 40 στρέμματα χωράφι σε χωριό του Ρεθύμνου ενώ το χρέος ήταν προς την Τράπεζα Πειραιώς. Επίσης, υπήρξε και περίπτωση πλειστηριασμού ελαιοτριβείου στο Ρέθυμνο και πάλι προς την Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με τον κ. Σουχλάκη εάν τηρηθεί η συμφωνία με τους δανειστές για τα κόκκινα δάνεια, θα έχει ως αποτέλεσμα 100.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα βρεθούν στο δρόμο με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο κ. Σουχλάκης μας είπε:

“Εκτελούμε έναν κοινωνικό αγώνα. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους δανειολήπτες που θεωρούνται ανθρώποι δεύτερης κατηγορίας. Αγωνιζόμαστε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτούς τους ανθρώπους που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν το σπίτι τους και να βρεθούν στο δρόμο. Αγωνιζόμαστε και με τον αγώνα μας τους συμπαραστεκόμαστε ψυχολογικά και ηθικά ενώ προσφέρουμε και οικονομική βοήθεια. Ο αγώνας μας αποτρέπει αυτοκτονίες”

Τι είναι ο Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου

Το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών συστάθηκε σε σώμα έχοντας ως στόχο μέσω συγκεκριμένου νομικού πλαισίου που ορίζεται για τα εν λόγω Σωματεία να προστατέψουν συλλογικά πλέον και να ενισχύσουν τα δικαιώματα των δανειοληπτών στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες. Στα πλαίσια αυτά τα μέλη του Σωματείου, συγκεντρώνονται κάθε Τετάρτη, ημέρα που πραγματοποιούνται οι πλειστηριασμοί, έξω από Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου. Αποτρέποντας τον κάθε πλειστηριασμό απαιτούνται δύο μήνες προκειμένου να αρχίσει εκ νέου η διαδικασία πλειστηριασμού του ίδιου ακινήτου γεγονός που όπως αναφέρουν τα μέλη του Σωματείου δίνει παράταση χρόνου για να βρει ο οφειλέτης μια νόμιμη λύση στο πρόβλημα και με πιο ευνοϊκούς όρους.

Τα σπίτια που σύμφωνα με τα στοιχεία μπορεί να βγουν σε πλειστηριασμό στο Ρέθυμνο, ανέρχονται σε πάνω από 8.000 με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης. Μάλιστα, με παλιότερες δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το ιδρυτικό μέλος του ΣΑΟΡ Ζαχαρίας Κλάδος επεσήμανε: Σύμφωνα με στοιχεία, το 70% περίπου της Ρεθεμνιώτικης γης είναι υποθηκευμένο σε τράπεζες, διάφορα ταμεία και σε εφορίες».

Τα τελευταία χρόνια οκτακόσια ακίνητα δεν πλειστηριάστηκαν μετά την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών από τα μέλη του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ).

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί σε προηγούμενη διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός Πάσχα: Όλοι θα σουβλίσουν με ήλιο… εκτός από την Κρήτη

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι το Μεγάλο Σάββατο καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ...

Στην Κρήτη δε σούβλιζαν αρνί – Όλα τα έθιμα του Πάσχα

Κείμενο: Α. Νομικός Το κάψιμο του Ιούδα Στην Κρήτη, τα έθιμα...

“Οι Λαμπάδες” της Μ. Παρασκευής – Έθιμα του Πάσχα στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου

Οι ενορίτες - κάτοικοι της Αργυρούπολης, για να τιμήσουν...