20.5 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Συνέλευση γονέων για τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς

Ημερομηνία:

Μέσα σε μια χρονιά τα εισοδήματα των οικογενειών έχουν κατακρημνιστεί, όμως οι γονείς με παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του δήμου καλούνται να πληρώσουν για τροφεία με βάση την περσινή δήλωση εισοδήματος, ποσά τσουχτερά για τα νέα οικονομικά τους δεδομένα, που φτάνουν τα 120 και 150 ευρώ το μήνα.
Άλλες πάλι οικογένειες έφτασαν εσχάτως στο μηδενικό εισόδημα και είναι οι ίδιες που μπορεί να καλούνται να πληρώσουν 20, 40 και 60 ευρώ το μήνα κι αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων. Απλά, απλούστατα για πολλές απ’ τις οικογένειες αυτές τα λεφτά αυτά δεν περισσεύουν.
Και το προκλητικό γεγονός που αξίζει να αναφέρουμε:  τα τροφεία των δημοτικών σταθμών στην περιοχή μας πήραν φέτος αύξηση για τις περισσότερες οικογένειες που έχουν  τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς της πόλης. Ακριβώς τη στιγμή που θα περιμέναμε ο δήμος να στηρίξει τη χανιώτικη οικογένεια απέναντι στην κρίση.
Ας σκεφτούμε: Είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο τα μικρά να πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό, κι αυτό να είναι δωρεάν και χωρίς αποκλεισμούς. Είναι ανάγκη πολύ περισσότερο σήμερα για την επιβίωση της οικογένειας.  Κι αν δεχτούμε ότι ο δήμος δε μπορεί να λύσει το πρόβλημα (παρά το ότι ως προς αυτό διατηρούμε κάποιες αμφιβολίες), τουλάχιστο αυτό να μην δυσχεραίνει.
Από την πλευρά μας ανησυχούμε: Αν το θέμα αφεθεί στη γενική ροπή των πραγμάτων, δε είναι απίθανο αν έρθει η στιγμή όπου όλο το κόστος της λειτουργίας των παιδικών σταθμών θα πέσει πάνω στους γονείς. Μόνο που κανείς απ’ όλους όσους έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες τους, δε θα μπορεί πια να τις πληρώσει.
Με όλα τα παραπάνω και μετά από αίτημα μελών μας με παιδιά σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καλούμε τους γονείς σε συνέλευση για το θέμα των τροφείων. Την Τετάρτη 25/1 ώρα 6μ.μ. στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου – Νεάρχου 23 (γωνία με Γιαμπουδάκη).

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...