15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Συνέλευση Πρωτοβουλίας Χανίων ενάντια στις εξορύξεις την Τετάρτη 4 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο

Ημερομηνία:

Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Χανίων ενάντια στις Εξορύξεις καλεί τους πολίτες σε συμμετοχή σε συνέλευση την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Μετά από μαζική συνέλευση την Παρασκευή 14/2 παρουσία δεκάδων αγωνιστών συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία Χανίων ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Η πρωτοβουλία αυτή σε συντονισμό με την Πρωτοβουλία Κρήτης έρχεται να προστεθεί στον χάρτη της αντίστασης που πλαισιώνεται από πλήθος πρωτοβουλιών και κινήσεων ενάντια στις εξορύξεις. Σκοπός της είναι να αποκαλύψει στον χανιώτικο λαό τις μεγάλες και αρνητικές επιπτώσεις των εξορύξεων με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, την ζωή των κατοίκων του νησιού μας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Να συμβάλει σε ένα μαζικό κίνημα αποτροπής τους , αναδεικνύοντας το γεγονός ότι οι εξορύξεις  κανένα όφελος δεν θα έχουν την πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού και ότι αντίθετα έρχονται για να αυξήσουν τα κέρδη των πολυεθνικών, που όπως δείχνει η εμπειρία, αφήνουν πίσω τους «καμένη γη», αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή που ήδη συντελείται με υπαιτιότητα τους.

Η επιτροπή είναι ανοιχτή για όσους θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στις εξορύξεις και θα λειτουργεί μέσα από γενικές συνελεύσεις όπου θα καθορίζουν το περιεχόμενο και τις δράσεις της

Οργανωνόμαστε για να υπερασπιστούμε τον τόπο μας, τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ  ΕΞΟΡΥΞΗ  ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

  –ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΚΑΙ  ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ  ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ       

  –ΕΞΩ  ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/3 ΣΤΙΣ 7:00μμ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...