19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Συνέντευξη Γ. Μοίρα στον KPHTH FM 1015: Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για συζητήσεις Ανεξάρτητων Ελλήνων με την ομάδα Φάραντζ στο Ευρωκοινοβούλιο

Ημερομηνία:

Την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον και ότι αυτές θα αποτελέσουν το τέλος της μνημονιακής συγκυβέρνησης, εξέφρασε στον Κρήτη Fm 101,5 και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Καφές και σχόλια» με την Κατερίνα Πολύζου, ο Γεν. Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Μοίρας.

Ο κ. Μοίρας τόνισε ότι η χώρα μαστίζεται από την ανεργία και τις αυτοκτονίες, ενώ παράλληλα παραδέχθηκε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αποκατάστασης των μνημονιακών και υποτελών πολιτικών πρακτικών στη χώρα μας από μια αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική.

Ο κ. Μοίρας επιβεβαίωσε επίσης τις αποκλειστικές πληροφορίες του Αγώνα της Κρήτης σχετικά με τις επαφές του Προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Πάνου Καμμένου με την ομάδα των Europe of Freedom and Direct Democracy όπου κυρίαρχο είναι το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Φάραντζ, αλλά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση της Κατερίνας Πολύζου στον Γενικό Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Γιάννης Μοίρας απάντησε τα εξής:

“Κοιτάξτε, να αναλογιστούμε κατ’ αρχήν το εξής. Στη ζωή δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο.

Είναι γνωστό ότι εδώ και δυόμιση χρόνια έχουμε μπει σε ένα πλαίσιο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων με την ευρωπαϊκή ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών. Είναι μία ομάδα ευρωπαϊκών κομμάτων τα οποία αποσχίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία.

Ο λόγος που δεν είχαμε την πλήρη και απόλυτη ένταξή μας σε αυτή την ομάδα ήταν ότι ενώ συμφωνούμε σε ορισμένα θέματα όπως η διατήρηση του έθνους κράτους εντός της Ευρώπης, τη διαφύλαξη της έννοιας αλλά και στην πράξη της εθνικής κυριαρχίας, ήμασταν και είμαστε ενάντια στην ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, δηλαδή ότι όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από ένα διευθυντήριο στις Βρυξέλλες, και τα εθνικά κοινοβούλια θα έχουν ένα διακοσμητικό ρόλο.

Ενώ λοιπόν συμφωνούσαμε σε πολλά θέματα, υπήρχαν και σοβαρά ζητήματα στα οποία διαφωνούσαμε. Και θα εστίαζα επίσης στις απόψεις κάποιων κομμάτων αναφορικά με τα ζητήματα αιχμής της εξωτερικής πολιτικής τα οποία δικαίως αποκαλούμε εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό.

Εμείς σίγουρα εντός του ευρωκοινοβουλίο κοιτάζουμε να διευρύνουμε διαρκώς τον κύκλο των πολιτικών μας συνομιλιών. Έτσι έχουμε αναπτύξει μία σχέση διαλόγου και ζύμωσης με την ευρωομάδα όπου εντάσσονται τα κόμματα τόσο του Νάιτζελ Φάραντζ όσο και του Μπέπε Γκρίλο και αυτό γιατί θέλουμε να έχουμε ένα μεγάλο αριθμό συνομιλητών αναφορικά με απόψεις που είμαστε αταλάντευτοι: ενάντια στην ομοσπονδιοποίηση, ενάντια στον Φεντεραλισμό, υπέρ της διαφύλαξης της Κυριακής αργίας.

Είμαστε υπέρ της Ευρώπης των ίσων ευκαιριών και των ίσων δυνατοτήτων και είμαστε απολύτως ενάντια στην Ευρώπη των πλουσίων και των φτωχών.”

[youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=0s94EVf1MEg”]

kritifm1015.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...