22.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Συνέντευξη Λουκίας Καλλιγιάννη-Μπαδογιάννη: “Έχουμε αποδείξει ότι βάζουμε τις αρχές και την ευθύνη μας απέναντι στους ψηφοφόρους πάνω από καρέκλες και προσωπική προβολή”

Ημερομηνία:

Η Λουκία Καλλιγιάννη – Μπαδογιάννη γεννήθηκε στο Ηράκλειο αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Στα Χανιά ζει από το 1987. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και από μαθήτρια ήταν ενεργή στο μαθητικό κίνημα. Αγωνίστηκε και στο συνδικαλιστικό κίνημα, κατά την περίοδο που εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα. Από το 2001 και έπειτα ασχολείται με το επάγγελμα του κτηματομεσίτη. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε ενεργή πολιτικά, από το ΚΚΕ στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ και τα τελευταία χρόνια στη Λαϊκή Ενότητα.

Σήμερα, είναι υποψήφια βουλευτίνα με τη Λαϊκή Ενότητα σε μία κρίσιμη συγκυρία τόσο για τη Λαϊκή Ενότητα όσο και για τη χώρα.

Η κ. Καλλιγιάννη – Μπαδογιάννη στη συνέντευξη που μας έδωσε είπε ότι “είμαστε ζωντανοί, μάχιμοι” ενώ για την παραίτηση του Γραμματέα του κόμματος κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη μίλησε για μια “στάση γενναιότητας”.

Η κ. Καλλιγιάννη – Μπαδογιάννη αμφισβητεί ότι στελέχη της Λαϊκής Ενότητας έχουν κατευθυνθεί προς το κόμμα ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη θέτωντας το ερώτημα αν έχουν ξεχάσει τον ρόλο που έπαιξε ο κ. Βαρουφάκης το 2015:

“Αγνοούν ότι είναι εκείνος που αναγνώρισε, και αναγνωρίζει το χρέος που είναι στην ουσία το εργαλείο για την επιβολή της διαρκούς λιτότητας στην πατρίδα μας;”, είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Καλλιγιάννη – Μπαδογιάννη επισημαίνει ότι σε αντίθεση με άλλους, εγκατάλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ όταν η ηγεσία της αθέση τις υποσχέσεις για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και δε γαντζώθηκαν σε καρέκλες.

Υπερασπιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια τα λαϊκά εισοδήματα, τη δημόσια και την λαϊκή περιουσία και τα δικαιώματα των ανθρώπων. Έχουμε δώσει εξετάσεις.”, σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι ένας επιπλέον λόγος για ψήφο υπέρ της Λαϊκής Ενότητας είναι η στάση στάση της υπέρ της ενότητας των αριστερών δημοκρατικών προοδευτικών πατριωτικών δυνάμεων.

Η κ. Καλλιγιάννη – Μπαδογιάννη πάντως άσκησε κριτική και προς προσωπικότητες που πλέον αποφεύγουν την έννοια της Αριστεράς σημειώνοντας για την κ. Κωνσταντοπούλου ότι λέει «ούτε δεξιά ούτε αριστερά αλλά μπροστά».

Εφόσον η Λαϊκή Ενότητα εισέλθει στη Βουλή η κ. Καλλιγιάννη θεωρεί ότι ο λαός θα έχει μια φωνή χρήσιμη για τους αγώνες του. “Ιδίως τώρα, και σημειώστε το, που τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο σκούρα καθώς έρχεται η ΝΔ βαδίζοντας στο χαλί που της έχει στρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Για να συμπληρώσει:

Ποιος αλήθεια θα την αντιπολιτευτεί; Ποιος θα αντισταθεί στις πολιτικές που οι ξένοι επεξεργάζονται και οι ντόποι υποτακτικοί τους εφαρμόζουν;”

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Καλλιγιάννη – Μπαδογιάννη:

ΕΡ.: κ. Καλλιγιάννη, πολλοί πολίτες βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τη Λαϊκή Ενότητα μετά και την παραίτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη από την προεδρία του κόμματος. Γιατί πιστεύετε ότι η Λαϊκή Ενότητα κατέγραψε ένα τόσο χαμηλό ποσοστό στις Ευρωεκλογές παρά τη δυναμική παρουσία στελεχών του κόμματος σε λαϊκή κινήματα;

Λουκία Καλλιγιάννη: Κατ αρχή να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε ζωντανοί, μάχιμοι και δίνουμε αυτή τη συνέντευξη στα πλαίσια ενός εξαιρετικά δύσκολου προεκλογικού αγώνα. Το τι έφταιξε για το αποτέλεσμα των ευροεκλογών θα το συζητήσουμε μετά τις εκλογές. Δεν μπορεί 4 μέρες πριν τις εκλογές να κάνουμε αυτή τη συζήτηση με άνεση που θα έχουμε μετά. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με μια στάση γενναιότητας, παραιτήθηκε από τη θέση του Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου, ανέλαβε την ευθύνη του κακού αποτελέσματος και συμμετέχει στην προσπάθειά μας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Αναδείχτηκε νέα ηγεσία για τις εκλογές με επικεφαλής τον Νίκο Χουντή.

"google ad"

ΕΡ.: Μετά τα χαμηλά ποσοστά που κατέγραψε η Λαϊκή Ενότητα στις ευρωεκλογές είδαμε αρκετά στελέχη σας να αποχωρούν προς το κομμα ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη. Ένα σχόλια για τις αποχωρήσεις αλλά και το κόμμα του κ. Βαρουφάκη;

Λ.Κ.: Το πόσο «αρκετά» κι το πόσο «στελέχη» είναι προς διερεύνηση. Εγώ δεν γνωρίζω στελέχος της ΛΑΕ που να βάζει υποψηφιότητα με το Βαρουφάκη. Είναι γεγονός όμως ότι φίλοι που κάποτε μας ψήφισαν προσανατολίζονται προς το κόμμα του κου Βαρουφάκη. Ψάχνουν να βρουν το σωτήρα; Δεν θυμούνται το ρόλο που έπαιξε ο κος Βαρουφάκης το 2015; Αγνοούν ότι είναι εκείνος που αναγνώρισε, και αναγνωρίζει το χρέος που είναι στην ουσία το εργαλείο για την επιβολή της διαρκούς λιτότητας στην πατρίδα μας; Άβυσσος όμως η ψυχή του ανθρώπου. Νομίζω ότι και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν παίξει το ρόλο τους.

ΕΡ.: Για ποιο λόγο οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν τη στήριξη της Λαϊκής Ενότητας. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μήνυμα που δίνει η ψήφος στο κόμμα σας;

Λ.Κ.: Μπορεί να είμαστε τραυματισμένοι από το αποτέλεσμα των ευροεκλογών αλλά αξίζουμε τη λαϊκή ψήφο. Διότι έχουμε αποδείξει ότι βάζουμε τις αρχές και την ευθύνη μας απέναντι στους ψηφοφόρους πάνω από καρέκλες και προσωπική προβολή. Υπήρξαμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χρόνια πριν τον συναντήσουν οι σημερινοί υπουργοί του. Δεν διστάσαμε όμως να τον εγκαταλείψουμε όταν η ηγεσία του αθέτησε τις υποσχέσεις της για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Υπερασπιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια τα λαϊκά εισοδήματα, τη δημόσια και την λαϊκή περιουσία και τα δικαιώματα των ανθρώπων. Έχουμε δώσει εξετάσεις. Είμαστε, επί πλέον, σταθερά υπέρ της ενότητας των αριστερών δημοκρατικών προοδευτικών πατριωτικών δυνάμεων και δεν προβάλουμε το στενό παραταξιακό μας συμφέρον. Είναι κι αυτός ένα επί πλέον λόγος να μας στηρίξει κάποιος.

ΕΡ.: Η ενότητα της Αριστεράς πόσο αναγκαία είναι σήμερα αλλά και πόσο εφικτή;

Λ.Κ.: Το ότι είναι αναγκαία το ξέρουν καλά οι πολίτες. Δυστυχώς απέναντι στην ανάγκη αυτή δεν στέκονται όλοι με την ίδια ευθύνη. Κάποιοι φτάνουν να αποφεύγουν και την έννοια της αριστεράς προκειμένου να στήσουν προσωποπαγή κόμματα πχ η κα Κωνσταντοπούλου λέει «ούτε δεξιά ούτε αριστερά αλλά μπροστά». Ας κρίνει ο λαός και ας σκεφτεί όποιος θεωρεί αναγκαία την κοινή δράση ας παλέψει γι αυτήν.

ΕΡ.: Συμμετέχετε ενεργά στα κινήματα της πόλης όπως και σε αυτό ενάντια στην παραχώρηση του αεροδρομίου Χανίων στην Fraport. Τι θεωρείτε ότι μπορεί να προσφέρει η συμμετοχή σας στη Βουλή για τα Χανιά;

Λ.Κ.: Αν βρεθούμε στη Βουλή εμείς που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ, και δεν μιλώ βεβαίως μόνο για μένα, αλλά και για τους υπόλοιπους συναγωνιστές μου, ο Λαός μας θα έχει μια φωνή χρήσιμη για τους αγώνες του. Ιδίως τώρα, και σημειώστε το, που τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο σκούρα καθώς έρχεται η ΝΔ βαδίζοντας στο χαλί που της έχει στρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος αλήθεια θα την αντιπολιτευτεί; Ποιος θα αντισταθεί στις πολιτικές που οι ξένοι επεξεργάζονται και οι ντόποι υποτακτικοί τους εφαρμόζουν;

Τώρα όσο αφορά το προσωπικό επίπεδο που είπατε, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το αεροδρόμιο , ενάντια στην ένταξη μιας σειράς μνημείων της περιοχής και όχι μόνο, στο Υπερταμείο , για να αποτραπούν οι βάρβαρες και απάνθρωπες εργασιακές σχέσεις στον τουρισμό, για να αποκτήσουν τα Χανιά τις αναγκαίες υποδομές για να μην είναι έρμαιο των καιρικών συνθηκών και θεομηνιών που τόσο μας ταλαιπωρούν κάθε χρόνο και για για την μετατροπή της γεωργίας σε βιολογική, αφού την ευνοούν εξαιρετικά οι κλιματολογικές συνθήκες ,γεγονός που θα δώσει ώθηση στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, σε συνδυασμό με την άριστη κτηνοτροφία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ