14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συνέντευξη Μ. Χελιουδάκη στον “Α.τ.Κ.”: “Αν δεν σταθεί όρθια στα πόδια της η νέα γενιά, δεν θα σταθεί ποτέ όρθια η πατρίδα μας”

Ημερομηνία:

Η Μαρία Χελιουδάκη θα είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στα Χανιά.

Η κ. Χελιουδάκη είναι γνωστή στον τόπο μας. Είναι μία δυναμική γυναίκα, μητέρα, εργαζόμενη, ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας μας που έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση τόσο ως εργαζόμενη όσο και ως εθελόντρια σε δομές προστασίας παιδιών.

Είναι τρίτεκνη, και ως πρόεδρος του Συλλόγου Τρίτεκνων Χανίων και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών Ελλάδος αναδεικνύει με επιτυχία τα πολλά θέματα που απασχολούν τις οικογένειες στην Ελλάδα.

Υπήρξε επίσης εργαζόμενη στον τομέα υποδοχής διαφόρων ξενοδοχειακών ομίλων και εξ αυτής της ιδιότητάς της γνωρίζει από πρώτο χέρι πολύ καλά και τα θέματα που αφορούν τον τομέα του τουρισμού, από την πτυχή του εργαζόμενου. Ως εκ τούτου, η συνέντευξη μαζί της δε θα μπορούσε παρά να εστιάσει και σε αυτά τα ζητήματα.

Όπως είπε πάντα ήταν ΠΑΣΟΚ, επειδή θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα «που νοιάζεται και αφουγκράζεται τους ‘απλούς’, καθημερινούς αγωνιστές της ζωής κάνοντας τους πρωταγωνιστές». Ως άνθρωπος που βιώνει την καθημερινότητα, αγανακτεί όταν βλέπει όσους εκπροσωπούν τους πολίτες να αδιαφορούν για τα «μικρά» τα καθημερινά θέματα σημειώνοντας ότι πιστεύει στη δύναμη “της συλλογικής δράσης, στη δύναμη της αλληλεγγύη, της δικαιοσύνης”.

Σχετικά με τους νέους ανθρώπους που φεύγουν από τη χώρα είπε ότι στα δικά της παιδιά τους έμαθε να μην τα παρατάνε με την πρώτη δυσκολία και να δίνουν αγώνες σημειώνοντας όμως ότι πρωτίστως η πολιτεία οφείλει να δώσει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε η εκπαίδευση να διασυνδεθεί με την αγορά εργασίας καθώς και την ανάγκη δημιουργίας πολλών καλών θέσεων εργασίας με καλούς μισθούς που θα συγκρατήσουν τους νέους από το να φεύγουν από τη χώρα. Είπε επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τη δημιουργία 150.000 κοινωνικών κατοικιών ή σπιτιών με χαμηλά ενοίκια προκειμένου τα νέα ζευγάρια να δημιουργήσουν τις δικές τους οικογένειες»

Σχετικά με το πρόβλημα ευρέσεων εργαζόμενων που παρουσιάζεται στον τομέα του τουρισμού και στην Κρήτη η κ. Χελιουδάκη υποστήριξε ότ ζητούμενο είναι «να υπάρξει στήριξη στην εργασία, την κοινωνική ασφάλιση και αξιοπρεπή αμοιβή των εργαζομένων» αφού «ο ανασφαλής και χαμηλά αμειβόμενος εργαζόμενος δε μπορεί να είναι παραγωγικός».

Ζητά αναβάθμιση στο σύστημα εκπαίδευσης και κατάρτισης των επαγγελματιών του τουριστικού τομέα ενώ σημειώνει την ανάγκη διάθεσης αξιοπρεπών καταλυμάτων για τους εργαζόμενους, αφού ένας σημαντικός αριθμός τους έρχονται από άλλα μέρη της χώρας για να εργαστούν στο νησί μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι θέσεις που εξέφρασε σε σχέση με τον ρόλο της γυναίκας και τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα στα Χανιά. Μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών αφού οι 14 δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα Χανιά δεν επαρκούν.

Επίσης, ζήτησε αύξηση δομών περίθαλψης ηλικιωμένων ώστε η γυναίκα να μην είναι αναγκασμένη να παραμένει σπίτι για να περιθάλπει τους υπερήλικες γονείς ή συγγενείς.

Ως τρίτεκνη και ενεργή σε συλλόγους και φορείς που αναδεικνύουν τα προβλήματα των οικογενειών η κ. Χελιουδάκη επισήμανε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες λόγω της ακρίβειας ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πλειστηρειασμών ζητώντας την προστασία της κύριας κατοικίας με επικαιροποίηση του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους και βιώσιμες λύσεις για τους δανειολήπτες. Ζήτησε να δοθεί «δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας» αναφέροντας ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει ουσιαστικές λύσεις όπως «την επιδότηση ενοικίου, την κατασκευή και παροχή 30.000 κοινωνικών κατοικιών μέσω ρυθμιζόμενων τιμών ενοικίασης, να δοθούν κίνητρα σε ιδιοκτήτες αναξιοποίητων ακινήτων για χρήση, προστασία με βάση την οικονομική κατάσταση των δανειοληπτών, καθολική προστασία με κίνητρα και δεύτερες ευκαιρίες για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη της Μαρίας Χελιουδάκη στον «Α.τ.Κ.»:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσείς, γιατί συμμετάσχετε ως υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ; Τι ήταν αυτό που σας έπεισε ότι η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο είναι ζητούμενο;

"google ad"

Μαρία Χελιουδάκη: Αυτή είναι σίγουρα η πιο συχνή ερώτηση που δέχομαι από συντοπίτες μου από τη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου. Συγγενείς και φίλοι γνωρίζουν την πολιτική μου ταυτότητα γιατί πάντα ήμουν ΠΑΣΟΚ.

Με το ΠΑΣΟΚ γιατί εκφράζει τις πολιτικές θέσεις που αναδεικνύουν την αξία του ανθρώπου, που νοιάζεται και αφουγκράζεται τους ‘απλούς’, καθημερινούς αγωνιστές της ζωής κάνοντας τους πρωταγωνιστές. Γιατί το “ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό” όπως το συνθηματολόγησε ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν από χρόνια και όπως το επιβάλλει η σύγχρονη πολιτική συγκυρία. Η παθητική παρακολούθηση των προβλημάτων δεν οδηγεί σε αλλαγή. Αγανακτώ όταν βλέπω όσους μας εκπροσωπούν να μην ασχολούνται με τα ‘μικρά’, τα καθημερινά και τα επιμέρους θέματα. Θεωρώ ότι μέσω της υποψηφιότητας μου με υπευθυνότητα, αξιοπιστία και αγάπη για τον τόπο μου, μπορώ να διεκδικήσω ένα καλύτερο αύριο. Πάντα πίστευα και πιστεύω στη δύναμη της συλλογικής δράσης για την επίτευξη της ουσιαστικής αλλαγής, στη δύναμη της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης. Με την ενεργή συμμετοχή μου θέλω να αποδείξω ότι χωρίς αυτόν τον χώρο δε μπορεί να υπάρξει μέλλον για την Ελλάδα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στη χώρα μας να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή και πάλι των εξελίξεων.

ΕΡ.: κ. Χελιουδάκη, στην Ελλάδα της υπογεννητικότητας, που ο πληθυσμός γερνάει με τους γρηγορότερους ρυθμούς στην Ευρώπη, που οι νέοι συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό επειδή δε βρίσκουν τις ευκαιρίες που επιθυμούν στη χώρα μας, πώς αντιστρέφεται αυτή η πορεία; Ως μάνα, εσείς τι θα λέγατε στο παιδί σας; Να μείνει στη χώρα ή ν φύγει στο εξωτερικό; Ποιο είναι το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα; 

Μ.Χ.: Η Ελλάδα της κρίσης οδήγησε και οδηγεί πολλούς νέους σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Οι νέες γενιές βρίσκονται αντιμέτωπες με υψηλά ποσοστά ανεργίας, ένα κόστος ζωής δυσανάλογο με το μέσο εισόδημα, δεδομένου ότι οι μισθοί δεν φτάνουν ως το  τέλος του μήνα, αναζητούν δουλειές με καλύτερες αποδοχές και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Μητέρα 3 παιδιών και βιώνοντας καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι, τους έμαθα πως πρέπει να αγωνίζονται και να μη τα παρατάνε στην πρώτη δυσκολία, ότι τα αγαθά κόποις κτώνται και ότι τις συνθήκες εμείς τις δημιουργούμε όχι με τη φυγή αλλά με την αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.

Ο Πρόεδρος του κινήματος μας Ν. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι αν δεν σταθεί όρθια στα πόδια της η νέα γενιά, δεν θα σταθεί ποτέ όρθια η πατρίδα μας. Αρχικά βλέπουμε ότι τα παιδιά μας αδικούνται από ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που υποβαθμίζεται αντί να τα προετοιμάζει για την γεμάτη προκλήσεις εποχή μας. Χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα ώστε η εκπαίδευση να διασυνδεθεί με την αγορά εργασίας.

Στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση, την έρευνα έχει προτάξει ένα στρατηγικό μακροπρόθεσμο πλάνο με τη δημιουργία πολλών καλών θέσεων εργασίας με ικανοποιητικούς μισθούς για να μένουν εδώ τα παιδιά μας και όχι να φεύγουν. Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τη δημιουργία 150.000 κοινωνικών κατοικιών ή σπιτιών με χαμηλά ενοίκια προκειμένου τα νέα ζευγάρια να δημιουργήσουν τις δικές τους οικογένειες. Για να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις επαναπατρισμού όλων των νέων που άφησαν την Ελλάδα.

ΕΡ.: Έχετε εργαστεί στον τομέα του τουρισμού οπότε γνωρίζετε από πρώτο χέρι τις πολλές φορές κακές συνθήκες εργασίες των εργαζομένων. Φέτος το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι εκρηκτικό αφού ξενοδοχεία αδυνατούν να βρουν εργαζόμενους για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Τι θεωρείται ότι μπορεί να γίνει σε αυτό τον τομέα;

Μ.Χ.: Ο τουριστικός κλάδος της χώρας μας έχει πληγεί σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας. Υπάρχει έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, καθώς το τουριστικό εισόδημα της χώρας περιορίστηκε δραστικά, βλέπουμε την υποβάθμιση των σχολών τουριστικών επαγγελμάτων και την έλλειψη διασύνδεσης των προγραμμάτων κατάρτισης με τις επιχειρήσεις του τουρισμού.

Για να μπορέσει ο τουρισμός να αποφέρει σημαντικά έσοδα στη χώρα, θα πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά ο κλάδος και να υπάρξουν μέτρα στήριξης για την επιβίωσή του.

Να γίνει επιμήκυνση της σεζόν ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν απασχόληση για περισσότερους μήνες. Να επισημάνω ότι εκτός του μοντέλου ‘Ήλιος και Θάλασσα’,  θα πρέπει να αναπτυχθούν και άλλες μορφές του εναλλακτικού τουρισμού (αγροτουρισμός, οικοτουρισμός, γαστρονομία, τουρισμός αθλητικών δραστηριοτήτων κα).

Να υπάρξει στήριξη στην εργασία, την κοινωνική ασφάλιση και αξιοπρεπή αμοιβή των εργαζομένων. Ας μη ξεχνάμε ότι ο ανασφαλής και χαμηλά αμειβόμενος εργαζόμενος δε μπορεί να είναι παραγωγικός. Πρέπει να γίνει αναβάθμιση στο σύστημα εκπαίδευσης και κατάρτισης των επαγγελματιών του τουριστικού τομέα. Σε όλα τα νησιά, όπως και στην Κρήτη, για την τουριστική σεζόν έρχονται για δουλειά νέοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας και κυρίως στα Χανιά, με τη δυσκολία εύρεσης κατοικίας σε φυσιολογικά επίπεδα ενοικίασης, επιστρέφουν πίσω απορρίπτοντας τη θέση εργασίας και ζημιώνοντας τον τουριστικό κλάδο. Η διάθεση αξιοπρεπών καταλυμάτων για τους εργαζόμενους, είναι ακόμα ένα ισχυρό ζητούμενο, για την ενίσχυση του τριτογενή τομέα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ως γυναίκα υποψήφια, γιατί θεωρείται ότι η Χανιώτισσα πρέπει να σας στηρίξει; Ποια θεωρείται κάποια ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά τη Χανιώτισσα που εσείς θα μπορέσετε να αναδείξετε στη Βουλή, εφόσον εκλεγείται; 

Μ.Χ.: Η γυναίκα εδώ και αιώνες έχει προσπαθήσει μέσα από σκληρούς αγώνες να διεκδικήσει τη θέση που της αναλογεί στην κοινωνία. Η Ελλάδα παραμένει στην τελευταία θέση της Ε.Ε στην ισότητα των φύλων.Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος χώρος που έχει κατοχυρώσει νομικά την ισότητα των φύλων και έχει ενισχύσει έμπρακτα με τολμηρές τομές,τις περιόδους διακυβέρνησης της χώρας . Για να χαραχθούν πολιτικές που θα υποστηρίζουν αποτελεσματικά την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας οι γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα στη λήψη αποφάσεων. Να αντιμετωπίζουν την πολιτική ουσιαστικά. Και ουσία σημαίνει δουλειά, καλή γνώση των θεμάτων, διάθεση για προσφορά, διεκδίκηση και αποτελεσματικότητα, στοιχεία που θεωρώ ότι διαθέτω για να διεκδικήσω την ψήφο από τις Χανιώτισσες, αλλά και τους Χανιώτες. Να κάνω τη φιλοσοφία μου πολιτική πράξη και να εργαστώ προς όφελος όλων των γυναικών.

Η Κρήτη μπορεί να είναι μια μητριαρχική κοινωνία από μινωικής εποχής όμως υπάρχει έντονο το πατριαρχικό μοντέλο.

Πιο συγκεκριμένα πρέπει να σταματήσει η διάκριση του φύλου στην αγορά εργασίας. Προτιμώνται οι άντρες έναντι των γυναικών. Αυτό έχει να κάνει με τη μυϊκή δύναμη σε κάποια επαγγέλματα αλλά και με την μητρότητα σε μεγάλο ποσοστό, αφού οι επιχειρηματίες κυρίως, δεν επιθυμούν νεαρές γυναίκες στις επιχειρήσεις τους, ειδικά όταν δεν έχουν ακόμα τεκνοποιήσει.Ο ρόλος της γυναίκας ως μητέρας στην ανάληψη φροντίδας των παιδιών και των ηλικιωμένων στην οικογένεια δεν τους επιτρέπει συχνά να βγουν στην αγορά εργασίας.

Υπάρχει αναγκαιότητα δημιουργίας δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών. Η εργαζόμενη μητέρα, ολοένα και περισσότερο έχει ανάγκη από βρεφονηπιακούς σταθμούς δεδομένου και του γεγονότος ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες πλέον είτε δε ζουν κοντά στα νέα ζευγάρια είτε δεν μπορούν να βοηθήσουν. Στα Χανιά οι 14 δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν επαρκούν. Η μεγάλη έλλειψη εντοπίζεται πλέον στα βρεφικά τμήματα. Τεράστιο πρόβλημα το γεγονός ότι δεν γίνονται προσλήψεις. Άρα οι σταθμοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Όσους σταθμούς και να δημιουργήσουμε από τη στιγμή που δεν υπάρχει προσωπικό φανερώνεται η αδυναμία λειτουργίας τους.

Επίσης, χρειάζεται αύξηση δομών περίθαλψης ηλικιωμένων ώστε η γυναίκα να μην είναι αναγκασμένη να παραμένει σπίτι για να περιθάλπει τους υπερήλικες γονείς ή συγγενείς.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν αυξημένα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας. Σαφώς και υπήρχε όλα τα χρόνια, προφανώς τώρα είτε έχει γίνει πιο έντονο είτε αναφέρεται πιο εύκολα από γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας. Το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε έμπρακτα προς τη στήριξη των θυμάτων έμφυλης βίας, ιδρύοντας το δίκτυο δομών κακοποιημένων γυναικών το οποίο απαρτίζεται από συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες κακοποιημένων γυναικών. Με τις πρακτικές ΝΔ το δίκτυο αυτό χωρίς να ενταχθεί στις συγχρηματοδοτούμενες δομές του νέου εσπα βρέθηκε αίολο και το ΠΑΣΟΚ καταθέτοντας συμπληρωματική τροπολογία εξασφάλισε την χρηματοδότηση αυτού του δικτύου.

Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον περιορισμό και την υποστήριξη των θυμάτων κάθε μορφής βίας.

Από την πλευρά μου ως γυναίκα και μάλιστα Χανιώτισσα θα παλέψω για την εξάλειψη της βίας, η οποία έχει να κάνει σε ένα μεγάλο βαθμό με την παιδεία. Πρέπει να γίνονται πολλές ενημερωτικές εκστρατείες, αρχής γενομένης από τα σχολεία μας. Τα κορίτσια οφείλουν να ενδυναμώνονται από τα παιδικά τους χρόνια, μέσω της παιδείας, στην αντίσταση κατά της εκμετάλλευσης.

Και σίγουρα θα προσπαθήσω για την  ενίσχυση των κέντρων κοινότητας και την αύξηση προσωπικού σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.

ΕΡ.: Η φτώχια και η ακρίβεια επηρεάζει δυσανάλογα τις οικογένειες με περισσότερα παιδιά. Βλέπουμε ότι και στα Χανιά υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για χιλιάδες συνανθρώπους μας αφού οι τιμές διαρκώς ανεβαίνουν ενώ οι μισθοί είναι στάσιμοι. Την ίδια στιγμή οι πλειστηριασμοί έχουν ξεκινήσει ξανά εντείνοντας το πρόβλημα και ωθώντας πολλούς συνανθρώπους μας στα όρια της απελπισίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάποιο σχέδιο για αυτά τα ζητήματα, ειδικά για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας; 

Μ.Χ.: Έχω την ‘τύχη’ μέσω του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Χανίων, του οποίου αποτελώ ενεργό μέλος και πρόεδρος για πολλά συναπτά έτη, να γνωρίζω εκ των έσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με περισσότερα παιδιά. Και λέω τύχη γιατί προσπαθώ καθημερινά να βρω λύση στα προβλήματα τους και σε συνεργασία με φορείς του τόπου μας έχουμε καταφέρει πολλά. Δε θα μακρηγορήσω σε αυτό το κομμάτι, άλλωστε οι συμπολίτες μας γνωρίζουν το ρόλο του Συλλόγου, αλλά θέλω να εκφράσω ότι μέσω του ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσω ακόμα περισσότερο για αυτές τις οικογένειες αλλά και για όλες τις ευάλωτες ομάδες. Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους με αύξηση του κατώτατου μισθού, θα ενισχύσει τα ευάλωτα νοικοκυριά, θα μειώσει το ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και θα βάλει πλαφόν στην τιμή του τιμολογίου. Θα επιβάλλει πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρονικού ρεύματος. Οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με ένα μεγάλο κόστος παραγωγής εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων, θα υπάρξει στήριξη στο εισόδημα τους καλύπτοντας μέρος του κόστους των εφοδίων και των ζωοτροφών.

Ότι αφορά στους πλειστηριασμούς γνωρίζουμε την κατάσταση με νούμερα και επιμένουμε για την προστασία της κύριας κατοικίας με επικαιροποίηση του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους και βιώσιμες λύσεις για τους δανειολήπτες. Οφείλουμε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια σε αυτές τις οικογένειες που δεν άντεξαν και όχι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Προτείνουμε ουσιαστικές λύσεις όπως την επιδότηση ενοικίου, την κατασκευή και παροχή 30.000 κοινωνικών κατοικιών μέσω ρυθμιζόμενων τιμών ενοικίασης, να δοθούν κίνητρα σε ιδιοκτήτες αναξιοποίητων ακινήτων για χρήση, προστασία με βάση την οικονομική κατάσταση των δανειοληπτών, καθολική προστασία με κίνητρα και δεύτερες ευκαιρίες για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να δώσει πραγματική διέξοδο στα προβλήματα των πολιτών, να δημιουργηθεί ξανά η μεσαία τάξη και να ενισχυθούν οι ευάλωτοι πολίτες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ