18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συνήγορος Χαϊκάλη: Κάνουν τα πάντα για να βάλουν στο αρχείο την υπόθεση – Άρση τώρα του τηλεφωνικού απορρήτου Αποστολόπουλου

Ημερομηνία:

Ένα απερίγραπτο παρασκήνιο φαίνεται να εξελίσσεται πίσω από την υπόθεση Χαϊκάλη αφού ο Εισαγγελέας, σύμφωνα με τις καταγγελίες της πλευράς Χαϊκάλη, προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Η πλευρά Χαϊκάλη από την πλευρά της ζητά άμεσα την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου ώστε να ξεκαθαριστούν όλα και να προχωρήσει η απονομή δικαιοσύνης. Αλλιώς, θα προβούν σε μήνυση για “παράβαση καθήκοτος και κατάχρηση εξουσίας” εις βάρος του αρμόδιου δικαστικού λειτουργού!

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα:

«Σήμερα το πρωί, στις 8, μεταβήκαμε με τον κ. Χαϊκάλη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, όπου υποβάλαμε ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου διά του κ. Διευθύνοντος την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου εκ νέου το αίτημά μας, όπως το είχαμε αιτηθεί και εχθές ενώπιον του κ. Παναγιωτόπουλου, προς άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου.

Επίσης, ζητήσαμε εκ νέου να περιληφθεί ως αποδεικτικό αναγνωστέο υλικό – έγγραφο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των συνομιλιών Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου που έχει στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία και που έχουμε ενεχειρήσει νομίμως ενώπιον των εισαγγελικών λειτουργών κ.κ. Ντογιάκου και Παναγιωτόπουλου ήδη από τις 6 και 12 Δεκεμβρίου προς νόμιμη δικαστική χρήση.

Από δικαστικούς συντάκτες λάβαμε γνώση εχθές, μετά το πέρας της συμπληρωματικής κατάθεσης Χαϊκάλη, ότι ο Εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος έχει αποφασίσει τη μη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου και ότι σήμερα αναμένεται να εκδώσει εισαγγελικό πόρισμα.

Μετά ταύτα, δηλώνουμε πως αν δεν διαταχθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου και η περίληψη εντός της δικογραφίας ως αποδεικτικού αναγνωστέου υλικού – εγγράφου του απομαγνητοφωνημένου κειμένου των συνομιλιών που υπάρχουν στους υλικούς φορείς ήχου και εικόνας που έχουμε ενεχειρήσει ενώπιον των Εισαγγελέων κ.κ. Ντογιάκου και Παναγιωτόπουλου προς νόμιμη δικαστική χρήση και μετά ταύτα η υπόθεση τυχόν οδηγηθεί στο αρχείο επιφυλασσόμεθα για υποβολή μηνύσεως για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας εις βάρος του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού».

Αποστολόπουλος: Ο Χαϊκάλης ήθελε να με διαφθείρει

Εν τω μεταξύ, ο κ. Αποστολόπουλος συνεχίζει να μην παραδέχεται ότι προσπάθησε να χρηματίσει τον κ. Χαϊκάλη και φέρνωντας τα πάνω – κάτω κατηγορεί τον κ. Χαϊκάλη ότι… ήθελε να χρηματιστεί. Να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά ο κ. Αποστολόπουλος είχε υποστηρίξει ότι η προσπάθεια δωροδοκίας έγινε για να αποδείξει στον κ. Καμμένο ότι ο κ. Χαϊκάλης γίνεται αποδέκτης δωροδοκιών.

Ο κ. Αποστολόπουλος, που έδωσε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για τη διάπραξη κακουργήματος το Σάββατο στον εισαγγελικό λειτουργό, υποστήριξε ότι ο καταγγέλλων βουλευτής του εκμυστηρεύτηκε σε μία από τις συχνές συναντήσεις που είχαν, πως λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, θα δεχόταν χρηματισμό ενόψει της προεδρικής εκλογής.

Ο κληθείς ως ύποπτος υποστήριξε επίσης στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι «προβόκαρε» τον βουλευτή για να διακριβώσει τα αληθινά κίνητρα του και να δείξει «το ηθικό χάλι του», καθώς και ότι ο κ. Χαϊκάλης του επαναλάμβανε στις συναντήσεις τους ότι ήθελε «να το σιγουρέψουμε κιόλας». Προς επίρρωση μάλιστα των ισχυρισμών του, ο κ. Αποστολόπουλος επικαλέστηκε στον εισαγγελέα τις «αμφίσημες δηλώσεις» του βουλευτή, ειδικά δε εκείνη της 11ης Δεκεμβρίου, οπότε ο κ. Χαϊκάλης είχε δηλώσει πως θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθεί εθνική κρίση.

Ο κ. Αποστολόπουλος θεωρεί, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα, πως ο βουλευτής «φοβήθηκε πως θα τον κατέγραφα και θα τον κατήγγειλα αρμοδίως» και τώρα επιχειρεί να ανατρέψει το ηθικό θέμα που τον βαρύνει. Σύμφωνα με τον καταγγελλόμενο, την επομένη της δήλωσής του περί πιθανής θετικής ψήφου του, ο κ. Χαϊκάλης έσπευσε να καταγγείλει απόπειρα χρηματισμού του χωρίς να κατονομάσει τον δράστη, γεγονός που κατά τον κ. Αποστολόπουλο «είναι απορίας άξιο».

Η κατάθεση Αποστολόπουλου διέρρευσε στο “ΒΗΜΑ”!

 

Τέλος να αναφέρουμε ότι όλη η κατάθεση Αποστολόπουλου διέρρευσε από τα δικαστήρια προς την εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”. Μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ.

"google ad"

Σχετική δήλωση, για την άρνηση του εισαγγελέα να δώσει το κείμενο της κατάθεσης Αποστολόπουλου στην πολιτική αγωγή και αντ’ αυτού τη δημοσίευσή της στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” έκανε και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είπε:

«Η κατάθεση Αποστολόπουλου ζητήθηκε επίσημα σήμερα από την πολιτική αγωγή, ο εισαγγελέας δεν την έδωσε, προτίμησε το ΒΗΜΑ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ