20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συναγερμός από το Βερολίνο: «Αν δεν έχουμε φυσικό αέριο θα έχουμε λαϊκές εξεγέρσεις»

Ημερομηνία:

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ προειδοποίησε για τις πιθανές εσωτερικές πολιτικές συνέπειες από το «πάγωμα» των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η Μπέρμποκ μίλησε σε εκδήλωση για τη συνάντηση που είχε με αξιωματούχους του Καναδά για το θέμα της επιστροφής της τουρμπίνας που προορίζεται για τη συντήρηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως είπε η ίδια σε δημοσιογράφους:

«Οι Καναδοί είπαν ότι είχαν πολλά ερωτήματα. Αλλά αν δεν πάρουμε την τουρμπίνα φυσικού αερίου, τότε δεν θα πάρουμε άλλο φυσικό αέριο, και αν δεν πάρουμε άλλο φυσικό αέριο, τότε η Γερμανία δεν θα μπορέσει να στηρίξει την Ουκρανία με κανέναν τρόπο, γιατί τότε θα είμαστε απασχολημένοι με λαϊκές εξεγέρσεις».

Η Γερμανίδα υπουργός δήλωσε ότι ήθελε να εξηγήσει γιατί η Γερμανία ήταν κατά ενός πλήρους εμπάργκο στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο από τη Ρωσία, ενώ άλλοι ήταν υπέρ ενός τέτοιου εμπάργκο ως απάντηση στην επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά την εκδήλωση για να επαναλάβει τις παρατηρήσεις της, η υπουργός Εξωτερικών είπε: «Αυτό ειπώθηκε καθ’ υπερβολή. Όταν μείνουμε από βενζίνη».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...