14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για τον «μαύρο Δεκέμβρη» – Απειλεί ο Ρωμανός

Ημερομηνία:

Τον «μαύρο Δεκέμβρη» φοβούνται στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς σε μια τέτοια κατάσταση προτρέπει ο Νίκος Ρωμανός, και προβληματίζει τους αξιωματικούς της αστυνομίας.

Τα χθεσινά επεισόδια, χαρακτηρίστηκαν πρόβα των αντιεξουσιαστών, σύμφωνα με στελέχη της Αστυνομίας.

Ενόψει της έπετείου του Πολυτεχνείου την ερχόμενη Τρίτη και την 6η Δεκέμβρη (επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου) να πλησιάζει, η Αστυνομία συνεκτιμά κάποιες ενδείξεις.

Την ίδια ώρα σε κείμενό του ο  Νίκος Ρωμανός μαζί με τον Παναγιώτη Αργυρού αναφέρεται στη φράση «μαύρος Δεκέμβρης»:

«Ένας μήνας συντονισμένων δράσεων, με σκοπό να γνωριστούμε μεταξύ μας, να κατέβουμε στο δρόμο για να σπάσουμε τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, να καταλάβουμε σχολεία, πανεπιστήμια και δημαρχεία, να μοιράσουμε κείμενα που θα διαδίδουν το μήνυμα της ανταρσίας, να βάλουμε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε φασίστες και αφεντικά, να κρεμάσουμε πανό σε αερογέφυρες και κεντρικές λεωφόρους, να πλημμυρίσουμε τις πόλεις με αφίσες και τρικάκια, να ανατινάξουμε σπίτια πολιτικών, να πετάξουμε μολότοφ στους μπάτσους, να γεμίσουμε τους τοίχους με συνθήματα, να σαμποτάρουμε την ομαλή ροή εμπορευμάτων μέσα στα Χριστούγεννα, να λεηλατήσουμε τις βιτρίνες της αφθονίας, να πραγματοποιήσουμε δημόσιες εκδηλώσεις και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και σκεπτικά γύρω από διάφορες θεματικές αγώνα».

Στο κείμενο Ρωμανός και Αργυρού αναφέρονται επίσης στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον  Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια, τον Δεκέμβριο του 2008. Όπως σημειώνουν, «οι μεγάλες ταραχές που ακολούθησαν, προκάλεσαν ένα ισχυρό κοινωνικό ηλεκτροσόκ πολλών βαθμών, καθώς θρυμματίστηκε η εικόνα της “κοινωνικής ειρήνης” και έγινε ορατή η ύπαρξη αυτών των δύο αλληλοσυγκρουόμενων κόσμων, με τον πλέον έκδηλο τρόπο, προκαλώντας καταστάσεις απ’ τις οποίες δεν υπήρχε εύκολη επιστροφή».

Έτσι, γράφουν ότι θέλουν τώρα να «θυμηθούν» τον νεαρό σύντροφο τους και την «ομορφιά του να παραλύει ο κοινωνικός χωροχρόνος, μέσα από μικρότερα ή μεγαλύτερα κοινωνικά βραχυκυκλώματα». «Θέλουμε να ξαναζήσουμε τις μέρες που “ο θάνατος δε θα ’χει πια εξουσία και γυμνοί οι νεκροί θα γίνουν ένα με τον άνθρωπο του ανέμου και του δυτικού φεγγαριού και θα ορμούν στον ήλιο ωσότου ο ήλιος να καταλυθεί”», συνεχίζουν, προειδοποιώντας πως «ζούμε την αρχή του τέλους για τον κόσμο, με τον τρόπο που τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα».

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ