19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Συναυλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης σήμερα στο Γυαλί Τζαμισί

Ημερομηνία:

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου έξω από το Γυαλί Τζαμισί με συναυλία από τα συγκροτήματα Freak Tones και Encore και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

Σε δελτίο τύπου από το “Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών” σημειώνονται τα εξής:

Ενώ η Ευρώπη σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους πρόσφυγες, κλείνει τα σύνορα, υψώνει φράχτες και παρατάσσει στρατό απέναντι σε αμάχους, σε οικογένειες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, η αλληλεγγύη δυναμώνει. Παντού αλληλέγγυοι οργανώνονται για να συνδράμουν τους πρόσφυγες, διαμαρτύρονται ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο, παρατάσσουν την ανθρωπιά στη βαρβαρότητα.

Στην Ελλάδα, στις περιοχές από όπου περνούν οι πρόσφυγες, οι αλληλέγγυοι με αδιάκοπο αγώνα έχουν καταφέρει ότι δεν κατάφερε το κράτος: να προσφέρουν νερό και φαγητό στους πρόσφυγες, στεγνά ρούχα ιατροφαρμακευτική φροντίδα και στοιχειωδώς ασφαλή διαμονή.

Στη Λέσβο και στη Χίο φροντίζουν χιλιάδες πρόσφυγες καθημερινά, στην Κω και στη Λέρο αντιστέκονται στις φασιστικές πρακτικές των δημάρχων, οι 300 κάτοικοι της Τήλου έχουν διασώσει και περιθάλψει περισσότερους από 4.500 πρόσφυγες. Στην Αθήνα, πρώτα στο Πεδίον του Άρεως και στη συνέχεια με την κατάληψη στέγης για τους πρόσφυγες κάνουν πράξη την αλληλεγγύη. Από τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα φροντίζουν διαρκώς για τους πρόσφυγες που κινούνται προς Ειδομενή. Αλλά και στις περιοχές που βρίσκονται, προσωρινά, μακριά από τις ροές προσφύγων, στην Πάτρα, στα Τρίκαλα, στην Κοζάνη, στην Καβάλα, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο οι πολίτες οργανώνονται, ενημερώνονται και εκφράζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους!

Στα Χανιά η συμμετοχή του κόσμου στην καμπάνια έμπρακτης αλληλεγγύης είναι συγκινητική και ελπιδοφόρα. Καθημερινά πολλοί είναι αυτοί που φέρνουν είδη πρώτης ανάγκης στο Στέκι και στην Terra Verde, που φροντίζουν για την ταξινόμηση και τη συσκευασία των προϊόντων, που διαθέτουν το χρόνο, την τεχνογνωσία και τα μεροκάματά τους στις δράσεις της Καμπάνιας.

Η καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης και έμπρακτης αλληλεγγύης συνεχίζεται με συναυλία των encore και freak tones το Σάββατο 26/9 στις 19.30 στην πλατεία δίπλα στο Γυαλί Τζαμισί

Ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο και τις απελάσεις

Ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων

Χαρτιά για τους πρόσφυγες- άσυλο για όσους το επιθυμούν

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

poster_low copy

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...