21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συνδικάτο Οικοδόμων: Δεν ήταν ατύχημα, ήταν εργοδοτικό έγκλημα ο θάνατος του 39χρονου πατέρα στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Πατέρας ενός ανήλικου παιδιού ήταν ο 39χρονος εργάτης που σήμερα (28/3/2015) το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο μετά από εργατικό ατύχημα που είχε.

Υπενθυμίζεται ότι, ο άτυχος οικοδόμος έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας την ώρα που εκτελούσε εργασίες.

Το Συνδικάτο των Οικοδόμων εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν στην οποία κάνει λόγο για «εργοδοτικό έγκλημα». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν «στο συγκεκριμένο εργοτάξιο δεν υπήρχε τίποτα από μέτρα ασφαλείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου των Οικοδόμων:

«Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε σήμερα στο Ηράκλειο σε κατεδάφιση παλιού κτηρίου με θύμα ένα συνάδελφο μας που βρήκε τραγικό τέλος μετά από πτώση. Ο συνάδελφος ήταν 39 ετών αλβανικής καταγωγής πατέρας ανηλίκου παιδιού . Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ειδικά για τέτοια εργασία  . Όσο η ζωή των εργατών θα μεταφράζεται σε μισθολογικό κόστος, είναι σίγουρο ότι θα μετράμε χαμένες ζωές στα κάτεργα της εργοδοσίας.

Ο ακήρυχτος πόλεμος συνεχίζεται την ώρα που ο κλάδος των οικοδόμων έχει κυριολεκτικά τσακιστεί από την ανεργία, το μόνο πράγμα που έχει μείνει σε επίπεδα προ κρίσης είναι τα εργατικά ατυχήματα. Έτσι ο θάνατος του συναδέλφου μας  δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Τα 12ωρα στο γιαπί, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η ανάγκη για το μεροκάματο μετά από πολλούς μήνες ανεργίας δημιουργούν συνθήκες  γκιλοτίνας για τους συναδέλφους.  Από αυτή την κατάσταση κερδισμένοι θα συνεχίσουν να βγαίνουν οι μεγαλοεργολάβοι και το κεφάλαιο ενώ οι εργάτες θα σακατεύονται καθημερινά για ένα μεροκάματο πείνας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και από κοινού να παλέψουμε για αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες και να επιβάλουμε ανθρώπινα ωράρια και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας .

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους, απειθαρχώντας στις αξιώσεις των αφεντικών, και  με τον αγώνα μας  να προστατεύσουμε  της ζωές μας  στους χώρους δουλειάς».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον πρώτο απολογισμό ολοκληρώθηκε η άσκηση «Μίνωας 2024»

Με τον «εν θερμώ» απολογισμό, ολοκληρώθηκε η άσκηση «Μίνωας 2024» στην...

Χανιά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συζητά με τη νεολαία για την Ευρώπη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Νεολαία...