14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Συνδικάτο Οικοδόμων: “Τρία εργατικά ατυχήματα τις τελευταίες μέρες στο Ηράκλειο”!

Ημερομηνία:

Τρία σοβαρά εργατικά ατυχήματα σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο αναφέρει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου τονίζοντας στη σχετική του ανακοίνωση ότι “θα σταθεί δίπλα στους τραυματισμένους εργάτες”. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών στην επικείμενη απεργία της 17ης Απριλίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την ίδια ημέρα στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10:00 το πρωί.

Αναλυτικότερα, το Συνδικάτο Οικοδόμων τονίζει:

“Τις τελευταίες μέρες έχουν σημειωθεί τρία σοβαρά εργατικά ατυχήματα στην πόλη μας που έρχονται να προστεθούν στη μακριά λίστα που έχουν γίνει από την αρχή του χρόνου. Τα δύο σε ξενοδοχειακές μονάδες που δεν είδαν καν το φως της δημοσιότητας.

Εργάτες σακατεύονται από την έλλειψη της τήρησης των κανόνων ασφαλείας αλλά και λόγω των εξοντωτικών ωραρίων που αντικειμενικά στρώνουν το έδαφος για να σημειωθούν νέα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους και θα σταθεί δίπλα τους για κάθε είδους βοήθεια που θα χρειαστεί.

Η Επιθεώρηση Εργασίας αν και υποστελεχωμένη προσπαθεί, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να καλύψει τον τεράστιο όγκο δουλειάς και αποδεικνύεται η διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και κομμάτων που κυβέρνησαν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και «λοιπών συγγενών».

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά και πρέπει ο αγώνας με σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» να αποτελέσει οδηγό της πάλης μας για την προστασίας της υγείας και ζωές των εργαζομένων. Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας, για νέες γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.

Με δεδομένη αυτήν την εξέλιξη, το Συνδικάτο Οικοδόμων παρεμβαίνει ώστε λαμβάνονται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας, να σταματήσουν εδώ και τώρα τα ανεξέλεγκτα ωράρια και η καταστρατήγηση του πενθήμερου.

Η απεργία στις 17 Απρίλη πρέπει να ανοίξει νέους δρόμους με κατακτήσεις. Πρέπει να νεκρώσουν τα γιαπιά, τα εργοτάξια και όλοι οι χώροι δουλειάς.

Η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Απρίλη στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας πρέπει να είναι τέτοια που να δείχνει ότι οι οικοδόμοι κατανοούν την πραγματική τους δύναμη. Να είναι μαζική, μαχητική με παλμό και αποφασιστικότητα”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...