27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Συνδικαλιστής αστυνομίας για τροχαίο στη Βουλή: Δεν υπήρχε κανένας λόγος ο τροχονόμος να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο – Κινδυνεύουμε να απομονωθούμε από την κοινωνία

Ημερομηνία:

Ο 23χρονος είναι εγκεφαλικά νεκρός και η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του. Για κίνδυνο απομόνωσης από τους πολίτες έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Νοτιοανατολικής Αττικής αναφορικά με τον τροχονόμο που στράφηκε κατά διανομέα, αυτόπτη μάρτυρα.

Καταδίκασε το περιστατικό όπου τροχονόμος καταφέρθηκε κατά διερχόμενου διανομέα και αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου έξω από τη Βουλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Όπως ξεκαθάρισε «δεν υπήρχε κανένας λόγος να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο όταν ένα παιδί είναι κάτω και ψυχορραγεί. 52.000 άνθρωποι στην Αστυνομία. Μεμονωμένα περιστατικά τα καταδικάζουμε όλοι» δήλωσε.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του προειδοποίησε ότι «δεν υπάρχει λόγος ούτε για υπέρμετρη βία ούτε για άσκηση εξουσίας ούτε για τίποτα άλλο. Γιατί πέρα από την στοχοποίηση, κινδυνεύουμε να απομονωθούμε από τους πολίτες και την κοινωνία. Και αυτό είναι το χειρότερο που θα μπορεί να συμβεί για τον ίδιο τον πολίτη και τους θεσμούς μας».

«Θα πρέπει να σεβόμαστε τον πολίτη. Είμαστε εντεταλμένοι να προστατεύομε και να υπηρετούμε τον πολίτη».

Σε ό,τι αφορά το τροχαίο με τον 23χρονο έξω από τη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής, ανέφερε ότι ο αστυνομικός κατέβαινε τη Βασιλίσσης Σοφίας και πήγε να μπει αριστερά στη Βουλή.

«Δεν έχω καταλάβει, εκεί σε αυτό το δρόμο γιατί να μπαίνουν αριστερά στη Βουλή από την βασιλίσσης Σοφίας. Δεν υπάρχει φανάρι εκεί. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Εκθέτει την αστυνομία, τον τροχονόμο που βάζουν εκεί για να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Γίνεται ένα μεγάλο λάθος που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσα χρόνια δεν κάνει κάποιος για αυτό. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Μου είναι αδιανόητο» πρόσθεσε.

«Νιώθω δίπλα στην οικογένεια. Είναι ένα τροχαίο ατύχημα, γίνεται προανάκριση και δικογραφία» ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Για τον αστυνομικό που προκάλεσε το ατύχημα υπογράμμισε ότι «δεν είχε πρόθεση να δημιουργήσει ατύχημα. Κάποιοι συγχέουν την αστυνομική βία με αυτό το περιστατικό. Είναι ένα τροχαίο ατύχημα, λυπηρό».

Συμπλήρωσε δε ότι ο αστυνομικός που προκάλεσε το ατύχημα δεν έφυγε από το σημείο αλλά «έβαλε το αυτοκίνητο μέσα και γύρισε».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, «υπάρχουν κάμερες με φοβερή ευκρίνεια στο σημείο. Από τις κάμερες μπορούν να δουν τι έγινε. Δεν ξέρω αν υπήρχε τροχονόμος και έκανε ρύθμιση και το παιδί δεν είδε τον τροχονόμο. Γιατί όταν υπάρχει τροχονόμος δεν ισχύει η σηματοδότηση. Από ότι ακούω το παιδί πέρασε με πράσινο».

Σημειώνεται ότι, ο νεαρός είναι εγκεφαλικά νεκρός και η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη, ενώ η οικογένειά του αποφάσισε έτσι να δωρίσει τα όργανα του νεαρού μοτοσικλετιστή, καθώς όπως είπε η αδερφή του «ήθελε πάντα το καλό για τους άλλους κι αυτό αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε».

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι διευκρινίσεις για τον αστυνομικό-οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη που ενεπλάκη στο τροχαίο έδωσε η Αστυνομία.

"google ad"

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οδηγός δεν συνελήφθη, επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, όπως επίσης και επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και ως εκ τούτου δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Ανακοίνωση για το τροχαίο, εξέδωσε και η Αστυνομία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού.

Σάλος, αντιδράσεις και οργή

Αίσθηση και οργή έχει προκαλέσει πάντως η συμπεριφορά του τροχονόμου σε πολίτη – αυτόπτη μάρτυρα.

Σε βίντεο από το σημείο του τροχαίου που είδε το φως της δημοσιότητας, απαθανατίζεται να του φωνάζει: «Σήκω φύγε από εδώ, εξαφανίσου».

Χρήστες του Twitter εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά του ένστολου, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια συγκάλυψης».

​Από τα πυρά τους, δεν ξέφυγε ούτε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, για το γεγονός ότι τοποθετήθηκε δημοσίως τρεις ημέρες μετά το τροχαίο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...

Σκανδαλίδης από Ηράκλειο: Το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την πρωτιά στην Κρήτη

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε απόψε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς η...

Περιφέρεια Κρήτης: Αυξημένες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης

Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού...

Αυξήθηκαν τα φέσια προς την εφορία – Με χρέη πάνω από 3,8 εκατ. φορολογούμενοι

Η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και εν γένει το αυξημένο κόστος ζωής, δυσκολεύουν αφάνταστα...