23.8 C
Chania
Wednesday, October 2, 2024

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ: «Η Ελλάδα στηρίζει τον λαό του Ισραήλ» – Στην πρώτη γραμμή το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο

Ημερομηνία:

Τις πολλαπλές συνέπειες που μπορεί να έχουν και για τη χώρα μας οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή χαρτογραφεί η κυβέρνηση.

Συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Αξιολογήθηκε η κατάσταση ασφαλείας, ενώ συζητήθηκε το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, «η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Η Ελλάδα στηρίζει τον λαό του Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια και επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση.

Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα, εντείνουν ελέγχους και συνεργασία για ανταλλαγή πληροφοριών».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να παρασχεθεί συνδρομή προς Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από τον Λίβανο.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ τονίζει ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: grcon.bei@mfa.gr. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας υπό τον Νικο Δένδια και συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων και Κύπριων πολιτών. Μάλιστα βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα τρία αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου εφόσον χρειαστεί να συνδράμουν.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χανίων με την οδό Κυδωνίας

Συνεχίζονται εργασίες από τον Δήμο Χανίων, για την αποκατάσταση...