Στην εξιχνίαση έξι περιπτώσεων τηλεφωνικής απάτης προχώρησε το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου στο Ηράκλειο, με μία τετελεσμένη απάτη και πέντε απόπειρες σε βάρος κατοίκων των Δήμων Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας και αξιοποίησης στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ένας 32χρονος ημεδαπός και μια ανήλικη ημεδαπή, οι οποίοι είχαν τον ρόλο του εισπράκτορα στην εγκληματική ομάδα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και διακεκριμένες κλοπές.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 31 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2026, άγνωστοι δράστες τηλεφωνούσαν κυρίως σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι είτε υπαλλήλο επιχείρησης ηλεκτρισμού είτε λογιστή. Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, τους έπειθαν να τοποθετήσουν εκτός της οικίας τους ή να παραδώσουν σε άγνωστο δράστη κοσμήματα και χρηματικά ποσά.
Με αυτή τη μέθοδο κατάφεραν να αποσπάσουν σε μία περίπτωση κοσμήματα συνολικής αξίας 4.500 ευρώ από 56χρονη ημεδαπή.
Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων, απογευματινές ώρες της 1ης Σεπτεμβρίου 2026 αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς. Οι συλληφθέντες είχαν μεταβεί με δίκυκλη μοτοσυκλέτα στην οικία της παθούσας και αφού παρέλαβαν τα κοσμήματα, έχοντας το ρόλο του εισπράκτορα, διέφυγαν.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, η οποία διερευνά περαιτέρω το κύκλωμα και εξετάζει αν υπάρχουν περισσότερα θύματα της εγκληματικής ομάδας.



