Στη σύλληψη δύο ημεδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με κατάληξη την κατάσχεση σημαντικής ποσότητας κάνναβης.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μεσημεριανές ώρες της 9ης Ιουνίου 2026 σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου. Συνελήφθησαν ένας ανήλικος και ένας 19χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Η υπόθεση ξεκίνησε από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αερολιμένα Αθηνών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), όπου εντοπίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο εταιρίας ταχυμεταφορών σε περιοχή της Αττικής δέμα που περιείχε ναρκωτικές ουσίες. Αποστολέας του δέματος ήταν ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Κατά τη διάρκεια ελεγχόμενης παράδοσης του δέματος, ο ανήλικος εντοπίστηκε να το παραλαμβάνει από θυρίδα εταιρίας ταχυμεταφορών για λογαριασμό του 19χρονου. Αμφότεροι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο δέμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 175 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
- 100 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας
- Μικροποσότητα άγνωστης χημικής ουσίας
Συνολικά, η κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης ανέρχεται σε 275 γραμμάρια. Επιπλέον, κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα ως μέσο διάπραξης παράνομων ενεργειών.
Στην ίδια υπόθεση συνελήφθη και μία 46χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.



