22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο μηχανικός του πλοίου στην Κίσαμο

Ημερομηνία:

Το Λιμενικό Σώμα ανακοινώνει ότι συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο μηχανικός του πλοίου στην Κίσαμο, ενώ τοποθετήθηκε προστατευτικό φράγμα για την αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης.

Πιο αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ πλοίου “MANASSA ROSE M” σημαίας ΚΟΜΟΡΕΣ στον Κίσσαμο Χανίων, γνωρίζεται ότι, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισαν το εν λόγω πλοίο με βοηθητικό φουσκωτό σκάφος αντιρρυπαντικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη λεπτού φιλμ αυτοδιαλυόμενων πετρελαιοειδών, ιριδίζουσας μορφής, έκτασης εμβαδού επιφάνειας πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500τ.μ.) περίπου, περιμετρικά του πλοίου.

Επιπροσθέτως, από τα ανωτέρω στελέχη ανευρέθηκαν επί του “MANASSA ROSE M”, τα ταξιδιωτικά έγγραφα των μελών πληρώματος, καθώς και τα έγγραφα του πλοίου, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην οικεία Λιμενική Αρχή.

Από τα στελέχη των Λιμενικών Αρχών Χανίων και Κισσάμου, τοποθετήθηκε απορροφητικό φράγμα μήκους εκατόν πενήντα μέτρων (150μ.) περίπου στην ανωτέρω περιοχή και έγινε χρήση απορροφητικών υλικών. Κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, πρόκειται να αποπλεύσει από τον λιμένα Χανίων, το αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και να ποντιστεί πλωτό φράγμα, περιμετρικά του πλοίου.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου που διενεργεί την προανάκριση σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός του “MANASSA ROSE M”, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...