22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνελήφθη η 22χρονη Αγγελική, φερόμενη ως συνεργός του Ξηρού

Ημερομηνία:

Μετά από αναζήτηση μηνών, η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη της “Αγγελικής”, συνεργού του Χριστόδουλου Ξηρού. Σε ποια περιοχή συνελήφθη

Συνελήφθη το πρωί στη περιοχή της Σαλαμίνας  η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η νεαρή έχει μεταφερθεί ήδη στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και σήμερα θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών. Η 22χρονη φέρεται ως βασικός συνεργάτης του Ξηρού και ως συνδετικός κρίκος του ίδιου με τη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Ο πατέρας της Αγγελικής είχε καταθέσει ότι “οι επικοινωνίες μας μέσω τηλεφώνου ήταν γενικά αραιές μέχρι και τα τέλη του καλοκαιριού. Αρχές καλοκαιριού επέστρεψε στο οικογενειακό μας σπίτι. Τελευταία φορά την είδα περί τα τέλη Αυγούστου. Όταν έφυγε μου είπε ότι θα πήγαινε στην Κομοτηνή για να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Μαζί της πήρε λίγα ρούχα”.

Αντίστοιχα, η μητέρα της είχε υποστηρίξει: “Αρχές καλοκαιριού μου ανέφερε πως ήθελε να κάνει μία εργασία σχετικά με τη σχολή της. Η εργασία σχετιζόταν με φυλακισμένους και συγκεκριμένα θυμάμαι πως μου είχε πει με πολιτικούς κρατούμενους. Δεν μου είχε αναφέρει κάποιον συγκεκριμένο. Δεν γνωρίζω αν τελικά επισκέφθηκε κάποια φυλακή. Μου είχε αναφέρει ότι θα πραγματοποιούσε κάποια στιγμή επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά δεν γνωρίζω αν τελικά πήγε”.

Την Αγγελική είχε αναγνωρίσει και ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας στο Λουτράκι, ως την κοπέλα που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα. Στην κατάθεσή του, υποστήριξε πως είχε χρόνια να το νοικιάσει  διαμέρισμα καθώς και ότι δεν είχε βάλει καν αγγελία. Τελικά,  τον προσέγγισε μεσίτης ο οποίος του είπε ότι ενδιαφέρεται μία κοπέλα, χωρίς να μου περισσότερες λεπτομέρειες.

“Αρχές Οκτώβρη συναντηθήκαμε με το μεσίτη και την κοπέλα. Ήταν σχετικά κοντή, περίπου 1,65 με ξανθό μαλλί, με αδύνατη σωματική διάπλαση, φορούσε σκουλαρίκι στη μύτη και συστήθηκε με το όνομα Ελένη Μελάνη” είπε στις αρχές προσθέτοντας ότι “την ενημέρωσα σχετικά με το ύψος του ενοικίου, δηλαδή τα 500 ευρώ. Επίσης, μου είπε πως συχνά στο διαμέρισμα θα έμενε κάποιες μέρες με έναν φίλο της και πως κάποια στιγμή θα ερχόταν και ο πατέρας της”.

Στις αρχές Δεκέμβρη συνάντησε ξανά τη Μελάνη, όπως αναφέρει, η οποία του έδωσε τα χρήματα του ενοικίου και “μου σύστησε και το φίλο της, που βρισκόταν μαζί της και επίσης, μου είπε πως τον λένε Χάρη. Ο Χάρης ήταν ηλικίας 25 με 30 χρονών σχετικά εύσωμος και ύψος 1,80 μ., ίσως και περισσότερο. Με το Χάρη χαιρετηθήκαμε δια χειραψίας και απεχώρησαν μαζί με τη Μελάνη, χωρίς να μου πει κάτι άλλο. Η προφορά της ομιλίας του δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και είμαι σίγουρος ότι επρόκειτο για Έλληνα”.

Η “υπερβόμβα” του Ξηρού

Τα υλικά της «συνταγής» για την «υπερβόμβα» του Ξηρού φαίνεται πως είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων να συγκεντρώσει η Αγγελική. Δύο γυναίκες μάρτυρες-«κλειδιά» της υπόθεσης, οι οποίες είναι υπάλληλοι σε εταιρεία εμπορίας εργαστηριακών και χημικών ειδών στη Ν. Χαλκηδόνα, αναγνώρισαν την Αγγελική στο πρόσωπο της κοπέλας, που μετέβη στις 29 Δεκεμβρίου 2014, στην εταιρεία τους, για να παραγγείλει δήθεν για τον θείο της «Κωνσταντίνο Μελάνη», που ασχολείτο με μοντελισμό στην Εύβοια, την υπερποσότητα των 40 λίτρων νιτρομεθανίου, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο Ξηρός στην υπερβόμβα του.

Αν και η εταιρεία της έδωσε προσφορά, της τόνισαν ότι για να γινόταν η παραγγελία, πόσο δε μάλλον για μία τέτοια υπερβολική ποσότητα, του εξαιρετικά εύφλεκτου υλικού, χρειαζόταν ΑΦΜ εταιρείας, που να έχει σχετικό αντικείμενο, όμως η Αγγελική προφασίστηκε πως δεν το γνώριζε και ζήτησε γραπτώς την προσφορά τους, μέχρι να μάθει παραπάνω στοιχεία.

Η Αγγελική δεν γύρισε ποτέ πίσω στην εταιρεία αυτή, όπως υποστήριξαν οι υπάλληλοι. Μάλιστα, όταν έμαθε πως ακόμα και αν μπορούσε εκείνη την ημέρα να κάνει την παραγγελία ο «θείος» της δεν θα παραλάμβανε την ποσότητα αυτή πριν τις 19 Ιανουαρίου, μάλλον …αποχώρησε απογοητευμένη.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...