Την πρόοδο του Εργαστήριου Nανοϋλικών και Εκτυπώσιμων Ηλεκτρονικών/ Ενεργειακών Διατάξεων, της Σχολής Μηχανικών και του Ινστιτούτου Αναδυόμενων Τεχνολογιών του ΕΛΜΕΠΑ, πάνω στις νέες τεχνολογίες για παραγωγή βιομηχανικού φιλμ, είχαν την ευκαιρία να δουν σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Πλαστικά Κρήτης Α.Ε., Μανώλης Λεμπιδάκης και εκπρόσωποι από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D.).

Κατά την επίσκεψη, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δυνατότητα επέκτασης σε εύρος βιομηχανικής κλίμακας των τεχνολογιών του Εργαστήριου Nανοϋλικών και Εκτυπώσιμων Ηλεκτρονικών/Ενεργειακών Διατάξεων, εκτιμώντας το κόστος, τις παραμέτρους και τα απαιτούμενα μηχανήματα ενώ διερευνήθηκε το έδαφος για μία πιθανή νέα συνεργασία με την εταιρεία Πλαστικά Κρήτης Α.Ε. σε τεχνολογίες που αφορούν την τεχνολογία και επεξεργασία πολυμερών (ανάμειξη τήγματος, διαδικασίες εξώθησης) με νέα νανο-υλικά (nanomaterials) ως πρόσθετα, έως τεχνολογίες προσθετικής κατασκευής (additive manufacturing), όπως και νέες ιδιότητες θερμοπλαστικών (compounds, masterbatches), για εξειδικευμένες εφαρμογές.

Η συνεργασία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με την εταιρεία Πλαστικά Κρήτης Α.Ε., αποτελεί πρότυπο σύνδεσης της ακαδημαϊκής γνώσης και έρευνας με την πρωτογενή παραγωγή σε τοπικό και εθνικό επίπεδο καθώς δημιουργεί ένα ισχυρό δεσμό μεταξύ της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της Ελληνικής Βιομηχανίας με απώτερο στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών Προϊόντων στην Διεθνή Αγορά.

Η Πλαστικά Κρήτης Α.Ε. ειδικεύεται στην παραγωγή πλαστικών φύλλων για αγροτικές εφαρμογές από το ξεκίνημά της το 1970. Η μεγάλη έμφαση στην ποιότητα  και την τεχνολογική καινοτομία την καθιστούν έναν από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς παραγωγούς πλαστικών φύλλων για αγροτικές χρήσεις σε διεθνές επίπεδο.