17.8 C
Chania
Saturday, May 11, 2024

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το φεστιβάλ “ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2014”

Ημερομηνία:

Δεκάδες εργαζόμενοι, νέοι, φοιτητές συμμετείχαν χθες Παρασκευή – πρώτη μέρα του φεστιβάλ “ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ” στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας –  στη συζήτηση για το δημόσιο χώρο, περιηγήθηκαν στα περίπτερα, και συμμετείχαν στο γλέντι με τη ρεμπέτικη μουσική και τα Κρητικά με τον Γιώργη Μανωλάκη.

2

Στη συζήτηση εισηγητής ήταν ο  περιφερειακος σύμβουλος με την “Ανυπόταχτη Κρήτη” Γιάννης Κυριακάκης.

Ο Γιάννης Κυριακάκης είπε μεταξύ άλλων: “Αυτή τη στιγμήη η  Κρήτη από άκρη σε άκρη δέχεται μια επίθεση κερδοσκοπικών συμφερόντων που λεηλατούν τη δημόσια περιουσία. Έχουμε αυτή τη στιγμή μέσω του ΤΑΙΠΕΔ την εκποίηση της πρώην βάση των Γουρνών στο Ηράκλειο, την παραλία του Καρτερού, δύο παραλίες στο Λασίθι, το αεροδρόμιο στα Χανιά, το χώρο του ψυχιατρείου. Όλα αυτά ξεπουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές και είναι συλλογική περιουσία του ελληνικού λαού που παραδίδεται στο μεγάλο κεφάλαιο. Είναι μια συνολική επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας που απαιτεί μια συνολική απάντηση. Η προσπάθεια να αμυνθούμε ξεχωριστά σε κάθε περίπτωση ή η κοινοβουλευτική αναμονή να περιμένουμε να έλθει κάποιος και να τα ακυρώσει όλα αυτά είναι μάταιη. Χρειάζεται ανυποχώρητος αγώνας ανατροπής αυτής της επίθεσης και αποκατάστασης της δημόσιας περιουσίας να την ξαναφέρει στα χέρια του λαού με συνολικότερες βέβαια αλλαγές σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας και κράτους ώστε η δημόσια περιουσία να είναι πραγματικά δημόσια και όχι μόνο στο όνομα και στην ουσία θα εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτοί που λένε ότι οι πιο πάνω περιοχές  είναι εγκαταλελειμμένες και μπορεί να αναπτυχθούν από την ιδιωτική πρωτοβουλία για να δημιουργήσουν  θέσεις εργασίας  είναι  αυτοί που έφεραν τις εκτάσεις αυτές σε κακό χάλι. Ενώ εγκατέλειψαν την παραλία του Καρτερού, ενώ άφησαν να σαπίζει το Ψυχιατρείο έρχονται τώρα στο όνομα της αξιοποίησης να τα πουλήσουν. Άρα είναι υποκριτικά τα επιχειρήματα τους. Δεύτερο να κατανοήσουμε τι σημαίνει ιδιωτικοποιώ κάτι. Ότι το δίνω σε ένα και αποκλείω όλους τους άλλους. Με αυτήν την έννοια στους τόπους που παλιότερα κάναμε μπάνιο, διασκεδάσαμε, τρέχαμε θα πρέπει να πληρώνουμε εισιτήριο. Δενε ίναι όμως όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Το αεροδρόμιο Χανίων δεν είναι καθόλου εγκαταλελειμένο και αυτή τη στιγμή εξελίσσεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 110 εκ. και την ίδια στιγμή πουλιέται με τιμή εκκίνησης 30 εκ ευρώ!”.

1

Ο Θάνος Ανδρίτσος αρχιτέκτονας μηχανικός μέλος του κεντρικού συμβουλίου της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση ήταν ο δεύτερος εισηγητής.  ” Κατά την γνώμη μου  έχουμε να κάνουμε στη δεδομένη συνθήκη   με ένα μετασχηματισμό του ελληνικού και του παγκόσμιου κεφαλαίου. Σε καταστάσεις παγκόσμιας κρίση, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου προχωρούν σε ένα καπιταλισμό της ληστείας και της υφαρπαγής των πάντων. Για να σταματήσει αυτό δεν αρκεί μια απλή κυβερνητική αλλαγή. Χρειάζεται να μπει το λαϊκό κίνημα μπροστά, να υπάρξει αλλαγή οικονομικού, κοινωνικού και ευρύτερου πολιτικού ορίζοντα ώστε να βάλουμε φρένο σε αυτήν την κατάσταση.”

5

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα ως εξής:
19:00 Συζήτηση: “Απο την Ακροδεξιά άνοδο στην Ε.Ε, μέχρι την επιστροφή του νεοναζισμού στην Ουκρανία”
Ομιλητές: Κώστας Γούσης (μέλος της Αντιφασιστικής καμπάνιας για την Ουκρανία, μέλος Κ.Σ νΚΑ) , Κώστας Ράπτης (δημοσιογράφος).
21:00 Συναυλίες
Cosmonuts,
Wedding Singers
.

6

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η καταστροφή στη Γάζα, χειρότερη και από τον βομβαρδισμό της Δρέσδης

Η καταστροφή που έχει προκαλέσει στη Γάζα η αδιάκοπη στρατιωτική επιδρομή του Ισραήλ από την...

Στο Βοτανικό Πάρκο Χανίων ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μάκμπεθ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ...

Joost Klein: Ο Ολλανδός διέγραψε τα stories του και έκανε unfollow την Eurovision

Ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό έχει προκύψει με τη συμμετοχή...