17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απομάκρυνση των Κρητικών αιγάγρων από τον Δημοτικο Κήπο Χανίων – Τι ζητά με έγγραφό του ο Τ. Βάμβουκας

Ημερομηνία:

Οι Χανιώτες εδώ και δεκαετίες συνήθιζαν να βλέπουν τα κρι-κρι στο Δημοτικό Κηπο Χανίων. Πλέον, τα κλουβιά τους είναι άδεια. Αρχικά είχαν αντιδράσει οι φιλοζωικοί σύλλογοι των Χανίων που απαιτούσαν τη μεταφορά τους στο φυσικό τους περιβάλλον, στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς. Τελικώς, ο Δήμαρχος Χανίων με μια αιφνιδιαστική απόφαση μετέφερε τα ζωά στο Αττικό Πάρκο, δίχως να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

H απόφαση για μεταφορά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ελήφθη κατόπιν σχετικής πρότασης από το Δασαρχείο Χανίων με τις αρχές προτάσεις να αφορούν τη μεταφορά τους στη νησίδα Θοδωρού και τη νησίδα Σούδας.

Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη αφού κρίθηκε ότι μιας και τα κρι-κρι του Κήπου δεν ήταν καθαρόαιμα καλό θα ήταν να μην αναμειχθούν με τα αυτά της νησίδας Θοδωρού. Οσον αφορά τη νησίδα Σούδας απορρίφθηκε λόγω βάσεων της Σούδας αφού η προσέγγιση της περιοχής θα παρουσιάζει δυσκολίες.

Κι έτσι, αποφασίστηκε η μεταφορά στο Αττικό Πάρκο. Μαζί με τα κρι-κρι απομακρύνθηκαν και τα παγώνια και κάθως είδους πουλιού έτσι ώστε ο Δημοτικος Κήπος να είναι πλέον βουβός από ζώα για πρώτη φορά μετά το 1965. Άλλωστε, και με τη μελέτη αναπλασης που έχει γίνει από τον Δήμο Χανίων, η φιλοξενία ζώων δεν προβλέπεται.

Πάντως, πολλοί δυσαρεστήθηκαν με τις συγκεκριμένες εξελίξεις με ομάδα 135 πολιτών να καταθέτει μάλιστα και εξώδικο.

Ερωτήματα θέτει και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» κ. Τάσος Βάμβουκας προς την διεύθυνση περιβάλλοντος πρασίνου και καθαριότητας του Δήμου Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ζητά την κατάθεση των παρακατω εγγράφων:

Α) την απόφαση του αρμοδίου οργάνου ή υπηρεσίας

Β) την έγγραφη επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία που υπέδειξε τον προορισμό τους και ιδίως την έγγραφη γνωμοδότηση για αποστολή τους στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Γ) την έγγραφη επικοινωνία με την εταιρεία Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και ιδίως το κείμενο με τους όρους της συμφωνίας μεταξύ Δήμου Χανίων και Αττικού..

Δ) τα παραστατικά μεταφοράς των ζώων από τα Χανιά στον προορισμό τους

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ