17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Συνεχίζονται οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας από τον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων

Αναλυτικά:

Εικονικό Δημοτικό Συμβούλιο με μαθητές και θέμα: «Έχεις φωνή…μίλα» θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αύριο, Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014, στις 11.00.

Η εν λόγω συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς κάθε Γυμνάσιο του Δήμου Χανίων θα εκλέξει έναν αντιπροσώπο, ο οποίος και θα συμμετέχει στη συνεδρίαση.

Την Τετάρτη 19/11/2014, στις 11.00, στο ΚΑΠΗ Βαμβακοπούλου οι ηλικιωμένοι – μέλη του ΚΑΠΗ θα αφηγηθούν στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακοπούλου τις εμπειρίες τους από την περίοδο της δικτατορίας.

Στις 12.30 της ίδιας ημέρας στο ενοριακό πολιτιστικό κέντρο του Ι.Ν. Παναγιάς στα Κουνουπιδιανά το ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου διοργανώνει ομιλία από τον πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννη Φίλη, για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και την περίοδο της δικτατορίας. Την ομιλία θα παρακολουθήσουν τα δύο τμήματα της Ε΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών.

Στο μεταξύ, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Συμμετοχική Δημοκρατία: Μοιράζομαι – Προτείνω – Αποφασίζω» με παράλληλη απόδοσή της στη νοηματική, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Χανίων την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, στις 20:00.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν τρεις διακεκριμένοι επιστήμονες και δημοσιογράφοι:

α) ο Στέλιος Κούλογλου: Δημοσιογράφος,

β) ο Γιώργος Παπακωνσταντής: Διδακτωρ Πολιτικής Κοινωνιολογίας,Πρώην σύμβουλος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε και

γ) ο Αντώνιος Γεωργούλας: Καθηγητής στον Τομέα Θεωρίας και Μεθοδολογίας των Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Ματθαίος Φραντζεσκάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...