15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συνεχίζουν να τραβούν το σκοινί οι ΗΠΑ: Κατάσχουν την περιουσία των ολιγαρχών για να χρηματοδοτήσουν την άμυνα της Ουκρανίας

Ημερομηνία:

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι «σήμερα, σε συνεννόηση με το συμπληρωματικό αίτημά του προς το Κογκρέσο να υποστηρίξει την Ουκρανία, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα στείλει μια πρόταση για ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πακέτο που θα ενισχύσει την εξουσία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να κάνει τη ρωσική κυβέρνηση και τους Ρώσους ολιγάρχες να λογοδοτήσουν για τον πόλεμο του Προέδρου Πούτιν κατά της Ουκρανίας.

Οι προτάσεις συντάχθηκαν σε στενή συνεννόηση με διυπηρεσιακούς εταίρους, όπως το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εμπορίου. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανυπομονεί να συνεργαστεί στενά με τα μέλη του Κογκρέσου στο σύνολό της για την εφαρμογή αυτού του πακέτου προτάσεων.

Αυτό το πακέτο προτάσεων θα δημιουργήσει νέες αρχές για τη δήμευση περιουσίας που συνδέεται με τη ρωσική κλεπτοκρατία, θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να στηρίξει την Ουκρανία και θα ενισχύσει περαιτέρω τα σχετικά εργαλεία επιβολής του νόμου.

Ίδρυση βελτιωμένης διοικητικής αρχής για την κατάσχεση και την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ολιγαρχών: Αυτή η πρόταση αποσκοπεί στον εξορθολογισμό της διαδικασίας κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων ολιγαρχών, στην επέκταση των περιουσιακών στοιχείων που υπόκεινται σε κατάσχεση και στη δυνατότητα ροής των εσόδων στην Ουκρανία. Θα ήταν:

– Δημιουργήστε μια νέα, απλουστευμένη διοικητική διαδικασία με τη συμμετοχή των Υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης, για το προνόμιο ιδιοκτησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες που ανήκει σε Ρώσους ολιγάρχες που έχουν επιβληθεί κυρώσεις και που έχει σχέση με καθορισμένη παράνομη συμπεριφορά. Μια απόφαση κατάπτωσης θα μπορούσε να αναθεωρηθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο σε ταχεία βάση.

– Δημιουργήστε ένα νέο ποινικό αδίκημα, καθιστώντας παράνομο για οποιοδήποτε άτομο να κατέχει εν γνώσει ή εκ προθέσεως προϊόντα που αποκτήθηκαν απευθείας από διαφθορές με τη ρωσική κυβέρνηση.

Ενεργοποίηση της μεταφοράς των εσόδων της κατασχεθείσας περιουσίας των Κλεπτοκρατών στην Ουκρανία για την αποκατάσταση των ζημιών της ρωσικής επίθεσης. Αυτή η πρόταση θα βελτιώσει την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να χρησιμοποιούν τα κεφάλαια των ολιγαρχικών που έχουν καταπέσει για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Ουκρανία από τη ρωσική επιθετικότητα. Σύμφωνα με την πρόταση, τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Πολιτείας θα συνεργαστούν για να χρησιμοποιήσουν καταπεσμένα κεφάλαια που σχετίζονται με διαφθορά, κυρώσεις και παραβιάσεις του ελέγχου των εξαγωγών και άλλα συγκεκριμένα αδικήματα για την αποκατάσταση των ζημιών της ρωσικής επιθετικότητας προς την Ουκρανία.

Καταπολέμηση της διευκόλυνσης της φοροδιαφυγής: Αυτή η πρόταση θα επέτρεπε τη δήμευση περιουσίας που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι ολιγάρχες για να διευκολύνουν την αποφυγή των κυρώσεων. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να καταπέσουν τα έσοδα από παραβιάσεις των κυρώσεων, αλλά δεν μπορούν να κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση των παραβιάσεων των κυρώσεων. Αυτή η πρόταση κλείνει αυτό το κενό.

Εκσυγχρονισμός του εκβιασμού για να συμπεριλάβει την αποφυγή κυρώσεων: Αυτή η πρόταση θα ενισχύσει την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να διερευνούν και να διώκουν την φοροδιαφυγή κυρώσεων προσθέτοντας το έγκλημα της φοροδιαφυγής στον ορισμό της «δραστηριότητας εκβιασμού» στην πρόταση νόμου για τις επιρροές και τις διεφθαρμένες οργανώσεις (RICO) θα έδινε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ένα ισχυρό εργαλείο κατάσχεσης που χρησιμοποιείται κατά των επιχειρήσεων εκβιασμού για την εξάρθρωση οργανισμών που επιτρέπουν παραβιάσεις των Η.Π.Α. κυρώσεις.

Διεύρυνση του χρονικού ορίου για την παρακολούθηση του χρήματος: Αυτή η πρόταση θα βελτιώσει την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να ασκούν διώξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (και κατασχέσεις μετά την καταδίκη) που βασίζονται σε ξένα αδικήματα, επεκτείνοντας την παραγραφή από πέντε χρόνια σε δέκα χρόνια. Οι ποινικές έρευνες των ολιγαρχών μπορεί να είναι περίπλοκες, επειδή οι εξελιγμένοι εγκληματίες χρησιμοποιούν περίπλοκα συστήματα που μπορεί να διασχίζουν πολλαπλές δικαιοδοσίες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συχνά συνεργάζονται με διεθνείς εταίρους σε αυτές τις περιπτώσεις. Η παράταση της παραγραφής θα παρείχε επιπλέον χρόνο στους ανακριτές και τους εισαγγελείς για να θέσουν τους ολιγάρχες ποινικά υπεύθυνους.

Μόχλευση της ικανότητας ξένων εταίρων να παγώνουν και να δεσμεύουν τον πλούτο των ολιγαρχών: Αυτή η πρόταση θα βελτιώσει την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεργάζονται με διεθνείς εταίρους για την ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με ξένη διαφθορά. Αυτή η πρόταση θα επιφέρει αρκετές τροποποιήσεις για να βελτιώσει την ικανότητά μας να επιβάλλουμε ξένες εντολές περιορισμού και κατάσχεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη συνεργαστεί με συμμάχους και εταίρους για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον κόσμο:

– Τον Μάρτιο, οι ΗΠΑ, υπό την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ίδρυσαν την ειδική επιχειρησιακή ομάδα REPO (για τις ρωσικές ελίτ, τους πληρεξούσιους και τους ολιγάρχες) με διεθνείς εταίρους για να συντονίσουν τη δέσμευση και την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον κόσμο.

– Μέχρι στιγμής, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αναφέρει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πλεούμενα, ελικόπτερα, ακίνητα και έργα τέχνης.

"google ad"

– Δεκάδες γιοτ έχουν κατασχεθεί από τις χώρες μέλη της REPO. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει επιβάλει κυρώσεις και έχει μπλοκάρει πλοία και αεροσκάφη αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, καθώς και παγώνει περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκουν σε ρωσικές ελίτ και βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ.

– Την περασμένη εβδομάδα, στον απόηχο των ποινικών διώξεων, το Υπουργείο Οικονομικών όρισε ένα παγκόσμιο δίκτυο διαφυγής κυρώσεων που σχετίζεται με τον Κονσταντίν Μαλοφέεφ, με στόχο την καταστολή της κυκλοφορίας παράνομων περιουσιακών στοιχείων.

– Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι η Ισπανία κατέσχεσε ένα γιοτ ύψους 255 ποδιών, 90 εκατομμυρίων δολαρίων, του υπό κυρώσεις Ρώσου ολιγάρχη Βίκτορ Βέκσελμπεργκ, κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...