17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και στις φυλακές Χανίων

Ημερομηνία:

Σε νέες στάσεις εργασίας προχωρούν οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Ελλάδας καθώς παρά τις αντιδράσεις τους, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αδιαφορεί.

Όπως μας είπε και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, και σωφρονιστικός υπάλληλος στο κατάστημα κράτησης Χανίων «ΚΡΗΤΗ 1» κ. Δημήτρης Νικολινάκος: «Βλέπουμε μία αδιαφορία από την ηγεσία του Υπουργείου. Έχουμε ζητήσει τόσο καιρό ραντεβού, αλλά δε μας δέχεται. Απέτυχε το μέτρο με τους δημοτικούς αστυνομικούς που θα ενίσχυαν τη δύναμή μας, όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν να εργαστούν στις φυλακές».

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία, η αναλογία προσωπικού πρώτης γραμμής και κρατουμένων είναι από τις χειρότερες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αφού σε πολλές περιπτώσεις αντιστοιχεί 1 εργαζόμενος για κάθε 500 κρατούμενους. Από εκεί και πέρα, το μέτρο της κινητικότητας των πρώην δημοτικών αστυνομικών εξελίχθηκε σε «απόλυτο φιάσκο». Παρά τις εξαγγελίς για απορρόφηση 1000 εργαζόμενων προς κάλυψη αντικειμενικών αναγκών πολύ λίγα έχουν γίνει:

«Οι ελλείψεις σε προσωπικό ξεπερνούν τα 1.000 άτομα. Απ’ αυτούς περιμέναμε τουλάχιστον 550. Δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη. Είχαμε μόνο τις ενισχύσεις από τη δημοτική αστυνομία και διοικητικούς υπαλλήλους από τη διάλυση των ΟΤΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολινάκος.

Υπό κατάρρευση το σύστημα κράτησης

Η Ομοσπονδία Σωφροντιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος κατηγορεί το Υπουργείο για εμπαιγμό όσον αφορά την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς επίσης και για μη καταβολή των οφειλόμενων, δεδουλευμένων νυχτερινών, εξαιρεσίμων και επιφυλακών που οφείλονται από το 2013. Μάλιστα, δηλώνουν ότι η επίσημη πολιτεία έχει εγκαταλείψει τις φυλακές και τους εργαζόμενους διαμορφώνοντας τις συνθήκες για ένα σύστημα κράτησης που πλέον τελεί υπό κατάρρευση.

«Εμείς κοιτάζουμε να επιβιώσουμε και να προσφέρουμε και στους κρατούμενους όσο καλύτερες συνθήκες» είπε ο κ. Νικολινάκος που επιβεβαίωσε ότι και στις φυλακές στα Χανιά θα συνεχιστούν οι στάσεις εργασίας τις εξής ημέρες και ώρες:

– Παρασκευή 4/7/2014 από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00

– Δευτέρα 7/7/2014 από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00

– Τρίτη 8/7/2014 από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00

Κατά την διάρκεια τωνστάσεωνεργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν:

1) Επισκεπτήρια συγγενώνκρατουμένων

2) Επισκεπτήρια συνηγόρων

"google ad"

3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ