24.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Συνωστισμένοι στα Σφακιά οι 283 μετανάστες από τη Γαύδο – Απουσία μέριμνας για βασικές ανάγκες

Ημερομηνία:

Εκατοντάδες μετανάστες που εντοπίστηκαν την Κυριακή το απόγευμα στα ανοιχτά της Γαύδου παραμένουν συνωστισμένοι στον προβλήτα των Σφακίων, αντιμέτωποι με τραγικές συνθήκες.

Mεταξύ των 283 μεταναστών βρίσκονται 5 ανήλικοι και αρκετές γυναίκες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία είναι ενήλικοι άνδρες από διάφορες χώρες (Πακιστάν, Συρία, Μπαγκλαντές, κ.ά.).

Μετά την άφιξή τους στην ξηρά, οι μετανάστες ελέγχθηκαν από τους λιμενικούς και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο πλοίο “Δασκαλογιάννης” με το οποίο μεταφέρθηκαν στα Σφακιά.

Από εκεί, μεταφέρονται σταδιακά στην Αγιά, με δύο μόνο λεωφορεία να είναι διαθέσιμα για την μετακίνηση 283 ατόμων. Η έλλειψη λεωφορείων, σε συνδυασμό με την τουριστική περίοδο, έχει προκαλέσει έντονο συνωστισμό στο λιμάνι.

Επιπλέον, η άθλια κατάσταση που επικρατεί στα Σφακιά προκαλεί έντονη ανησυχία. Πλήρως απουσιάζουν είδη πρώτης ανάγκης, ενώ δεν έχουν εγκατασταθεί ούτε καν τουαλέτες για τους μετανάστες.

Η έλλειψη μέριμνας για τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων που διασώθηκαν από τη θάλασσα έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση και θλίψη, έρχεται δε σε αντίθεση με τις πρόσφατες δεσμεύσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Καιρίδη, για τη λειτουργία Κέντρου Υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας στην Κρήτη, με στόχο την αποφυγή ταλαιπωρίας για τους ήδη δοκιμαζόμενους μετανάστες.

Αναμένεται η άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης που βιώνουν οι μετανάστες στα Σφακιά, με την παροχή των απαραίτητων βασικών αγαθών και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών φιλοξενίας.

(φωτογραφία αρχείου)

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...