17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις ευρωεκλογές

Ημερομηνία:

Ξεκινά η διαδικασία για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑμέσω της συγκέντρωσης αιτήσεων ενδιαφέροντος στην πλατφόρμα του isyriza που άνοιξε σήμερα.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (ανεξαρτήτως αν είναι ήδη εγγεγραμμένα μέλη, ή θα εγγραφούν τώρα για να συμμετάσχουν στην διαδικασία). Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν καλούνται να συμπληρώσουν τις ειδικές φόρμες με τα ερωτηματολόγια που θα βρουν μπαίνοντας στην πλατφόρμα.

Από τους 42 υποψηφίους του ευρωψηφοδελτίου οι δύο, δηλαδή οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, ορίζονται ex officio και μένει να ξεκαθαριστεί τι θα ισχύσει για τις υπόλοιπες 40 θέσεις. Αν δηλαδή θα περάσουν οι πάντες από την προκριματική διαδικασία ή θα υπάρξουν και κάποια θέσεις τις οποίες θα χειριστεί κατ’ αποκλειστικότητα ο πρόεδρος.

Σε πρώτη φάση, μετά την συγκέντρωση των βιογραφικών θα υπάρξει μια πρώτη «διαλογή» από μια Επιτροπή που αναμένεται να εγκρίνει η Πολιτική Γραμματεία όταν έρθει το θέμα προς συζήτηση, επομένως ένας μικρότερος αριθμός συμμετοχών που θα προκύψει από αυτή τη διαδικασία, αναλόγως και με τα κριτήρια επιλογής που θα τεθούν, θα μπει σε ηλεκτρονική ψηφοφορία ή δημοψήφισμα μέσω isyriza. Από την ψηφοφορία θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι που θα μπουν τελικά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας, τα στάδια αλλά ο τρόπος εκλογής, θα αποσαφηνιστούν σε ειδική συνεδρίαση της Πολιτική Γραμματείας.

Οι «κλειδωμένοι» και αυτοί που «παίζουν»

«Κλειδωμένος» ως προς τη συμμετοχή του, πέραν των ex officio όπως είπαμε, Αρβανίτη και Κουντουρά, θεωρείται ο καθηγητής και σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νικόλας Φαραντούρης.

Επίσης, από «εξωσυριζικούς» ακούγεται εδώ και καιρό το όνομα του μπασκετμπολίστα Νίκος Παππάς.

Η συνεργάτις της κοινοβουλευτικής ομάδας Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγος του αείμνηστου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη, έχει γνωστοποιήσει ότι θα πάρει μέρος στην διαδικασία των προκριματικών εκλογών και θα στείλει το βιογραφικό της στην πλατφόρμα. Επίσης από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγονται τα ονόματα της εκπροσώπου Τύπου Δώρας Αυγέρη και της υπεύθυνης για τα think Tanks Διάνας Βουτυράκου. Ενδιαφέρον φαίνεται να εκδηλώνει και ο Διευθυντής της ΚΟ Γιώργος Τσίπρας.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...