19.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά η κοινή επιστολή των Επιμελητηρίων για το ΕΣΠΑ

Ημερομηνία:

Οι βουλευτές Ηρακλείου Μαρία Διακάκη και Μιχάλης Κριτσωτάκης κατέθεσαν αναφορά την κοινή επιστολή των Επιμελητηρίων της Κρήτης (Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων) με την οποία επισημαίνουν πως «στην Κρήτη, είναι γνωστό, ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών και ειδικά σε υποδομές που σχετίζονται με τη νησιωτικότητα και θεωρούνται πρωταρχικής σημασίας» καθώς και πως «μαθαίνουμε από τον τοπικό τύπο ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Ε.Π. «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007-2013, η Κρήτη «χάνει» κρίσιμα οδικά έργα συνολικού ύψους σχεδόν 200 εκατ. ευρώ -έργα μάλιστα που έχουν ενταχθεί από το 2011 και το 2012 στο τρέχον Πλαίσιο…»

Τονίζουν πως «αυτοί οι πόροι είναι εξαιρετικά πολύτιμοι και είναι ζωτικής σημασίας να διατεθούν εντός της Περιφέρειας μας», εκφράζουν την δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό τους για αυτή την προαναφερθείσα μεταφορά κονδυλίων και προτείνουν «να αποσυρθεί η αναθεώρηση του ΕΠ.ΕΠ 2007-2013 και να κατευθυνθούν επιπλέον πόροι σε δράσεις επιχειρηματικότητας, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο στηρίζεται μια από τις παραγωγικότερες και αποδοτικότερες περιφέρειες της Ελλάδας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.»

candianews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...