27.8 C
Chania
Tuesday, July 9, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοδιαχείριση ή συνεταιρισμός» – Οι προτάσεις Κασσελάκη για το μέλλον της Αυγής

Ημερομηνία:

Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με τους εργαζόμενους της «Αυγής» στα γραφεία της εφημερίδας με φόντο το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της έκδοσης.

Πριν τη συνάντηση που έγινε παρουσία αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ και της προέδρου της, Μαρίας Αντωνιάδου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τους εργαζόμενους, απαντώντας στα ερωτήματα που του τέθηκαν ένα προς ένα.

Στη σκιά των «ζόρικων» οικονομικών δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί τα οποία καθιστούν αδύνατη την συνέχιση της ημερήσιας έκδοσης, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως θα καλύψει τους μισθούς των εργαζομενων που οφείλονται και κάθε είδους χρέος, ενώ έχουν ρυθμιστεί από την Κουμουνδούρου και καταβάλλονται οι οφειλές προς το κράτος. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά με τους εργαζόμενους να απορροφούνται στο κυριακάτικο φύλλο και στην ιστοσελίδα, αλλά με αναπροσαρμογή επί των μισθών τους.

Παράλληλα προτάθηκε ένα σχήμα αυτοδιαχείρισης σε ό,τι αφορά το μέλλον της «Αυγής», με μία πρόταση να μιλά για σχήμα καθαρό από χρέη και υπό την μορφή συνεταιρισμού, όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών». Εναλλακτικά πρότεινε μορφή συνδιαχείρισης, όπου το 50% των μετοχών θα μείνουν στο κόμμα και οι υπόλοιπες θα εξαγοραστούν από τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν από την πλευρά τους ότι δεν πρόκειται να μπουν σε καμία συζήτηση για το μέλλον της «Αυγής» εάν δεν πάρει πίσω την απόφαση για το «λουκέτο» στο καθημερινό φύλλο, με τον πρόεδρο του κόμματος να τους καλεί να σκεφτούν αυτά που τους είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι την μισθοδοσία των εργαζομένων την είχε καλύψει προσωπικά ο ίδιος τον περασμένο Δεκέμβριο, το οποίο προκάλεσε σειρά αντιδράσεων, όπως είπε, ενώ επισήμανε πως έγιναν κινήσεις το τελευταίο διάστημα και προς εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή, οι οποίες δεν απέδωσαν καρπούς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι διευθυντές της «Αυγής» και του «Κόκκινου», Σπύρος Σουρμελίδης και Αδάμ Γιαννίκος, ο υπεύθυνος Οικονομικών της Κουμουνδούρου, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά.

Στα γραφεία της εφημερίδας και στο πλευρό των δημοσιογράφων της «Αυγής», βρέθηκε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), Maja Sever, η οποία συνομίλησε με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Κανείς δεν μπορεί να κλείσει την “Αυγή”. Ή όχι; Στις 26 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας. Ζήτησα από τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη να εξοφληθούν οι μισθοί των εργαζόμενων και να αναλογιστεί τη σημασία του πλουραλισμού των ΜΜΕ στην Ελλάδα», δήλωσε η Maja Sever, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας για τη δίκη Καραϊβάζ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μελανσόν: Ποιος είναι ο “Ανυπότακτος Γάλλος” που πέτυχε το αδύνατο

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο κατάφερε να επαναφέρει χαμόγελα χαράς και ανακούφισης...

“Η δίκη της Χρυσής Αυγής χωρίς Παρατηρητήριο;” – Αντιδράσεις για την κυβερνητική διάταξη

Την ένστασή του στην τροποποίηση του νόμου για τη δημοσιότητα...

Τα ρεκόρ του Ιουνίου – Ο θερμότερος στην ιστορία σε «καυτό» σερί 13 μηνών

Ο φετεινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί...

Όταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έκανε δημόσια καταγγελία για τον Λευτέρη Αυγενάκη είχε περάσει στα ψιλά

Μια δημόσια καταγγελία του αείμνηστου αθλητή και αναπληρωτή εκπροσώπου...