28.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συναίνεση με τη ΝΔ

Ημερομηνία:

Τη ρητή αντίθεσή τους στις κυβερνητικές φωνές που αναφέρονται σε έναν ιδιότυπο συμβιβασμό Αριστεράς – Δεξιάς, εξέφρασαν ο γραμματέας της Κ.Ε το ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης τη Δευτέρα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος διερωτήθηκε «να συνεννοηθούμε σε τι; Για να συνεχίσουμε τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο;».
Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Έθνος, η οποία όπως αναφέρει η Αυγή παρουσιάζει μία δήθεν τάση, θέτει ερώτημα περί κυβερνητικών συμμαχιών και παρουσιάζει υψηλό το ποσοστό των πολιτών που θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο.
Ο Δημήτρης Βίτσας δήλωσε στο ΣΚΑΙ ότι η τάση αυτή αποτελεί άλλον ένα πολιτικό ελιγμό της κυβέρνησης, μια «προσπάθεια της σοσιαλδημοκρατίας να συνεχιστεί η ίδια πολιτική.» Επιπλέον, σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει για μετά τις εκλογές την υπογραφή που θα της ζητηθεί για το χρηματοδοτικό κενό, άρα από μία νέα κυβέρνηση.
«Καμία συναίνεση με τη Ν.Δ. δεν μπορεί να υπάρξει», τόνισε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στον ANT1, «γιατί απλούστατα δεν υπάρχει καμία πολιτική βάση συνεννόησης». Δεν αρκεί να λέμε «όλοι μαζί», αλλά χρειάζεται να θέσουμε το ερώτημα στη βάση ποιας πολιτικής, υπογράμμισε.

Σκουρλέτης: Να συνεννοηθούμε για τη συνέχεια του αδιεξόδου;
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντα στον Bήμα FM, τόνισε ότι «τα προβλήματα της χώρας δεν προκύπτουν από κάποιου είδους ασυνεννοησία ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, αλλά από τις επιλογές που γίνονται και από το τι είδους προγράμματα εφαρμόζονται. Άρα, πρωτίστως μας χωρίζει πάνω σε αυτά τα ζητήματα χάος: Την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ. και εμάς».
Όπως είπε, «δεν μπορείς να υπερασπίζεσαι μια πολιτική που μας έχει γυρίσει χρόνια πίσω και ταυτόχρονα να λες ότι δεν συνεννοούμαστε».
Αναφερόμενος στην τραγωδία στο Φαρμακονήσι, με το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες, επανέλαβε τη θέση πως οι πρώτες αντιδράσεις από μέρους του υπουργού Ναυτιλίας και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου «δείχνουν ποιες είναι όχι μόνο οι διαθέσεις τους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι διακατέχονται από ένα πλεόνασμα πολιτικής αναισθησίας και από μια κοντόθωρη διάθεση πολιτικής εκμετάλλευσης του προβλήματος»

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζούλιαν Ασάνζ: Ελεύθερος μετά από 14 χρόνια ο ιδρυτής των Wikileaks – Επιστρέφει στην Αυστραλία

Τον δρόμο της επιστροφής στην Αυστραλία είναι πλέον ελεύθερος...

“Βέλη” Βατσινά για IRIS και POS

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Τομέα...

Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Γάζι

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 ...