19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση πήρε πίσω τα «έξυπνα μέτρα» – KINAΛ: “Καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία” – ΚΚΕ: «Επικίνδυνη πολιτική και τρικυμία εν κρανίω»

Ημερομηνία:

Για «προπαγάνδα» σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τα μέτρα -ή μάλλον τη χαλάρωσή τους- που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του μετά την ενημέρωση για τα νέα μέτρα σημείωσε ότι «ο πανικός του κ. Μητσοτάκη δεν κρύβεται. Ενώ οι πολίτες μετά από πεντέμισι μήνες αποτυχημένου λοκντάουν περίμεναν την υγειονομική ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα και την προαναγγελθείσα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό χαλάρωση των μέτρων, η κυβέρνηση έβαλε τον κ. Σκέρτσο να κάνει προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αντί για ουσιαστικές παρεμβάσεις, απλά πήρε πίσω τα “έξυπνα μέτρα” που θεσμοθέτησε προ μηνός, επιβεβαιώνοντας πως ήταν βλακώδη και αύξησαν το συνωστισμό και τα κρούσματα. Ούτε κουβέντα για ενίσχυση του ΕΣΥ και επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Ούτε κουβέντα για αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, ούτε κουβέντα για τους μεγάλους χώρους εργασίας.

Ούτε κουβέντα για την αυτονόητη συνταγογράφηση των τεστ και στοχευμένους ελέγχους στις εστίες υπερμετάδοσης. Αντίθετα, αφού χρειάστηκε ένας χρόνος για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι πρέπει να γίνονται μαζικά και δωρεάν, τώρα προωθεί ράπιντ τεστ για όποιον ενδιαφέρεται να ελεγχθεί, ανοίγοντας παράθυρο για νέο όργιο απευθείας αναθέσεων.

Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη πως όση χυδαία προπαγάνδα και να επιστρατεύσει πλέον έχει κουράσει με τις αποτυχίες και τις παλινωδίες του. Οι πολίτες ούτε τον εμπιστεύονται, ούτε τον ακούνε».

Γεννηματά: Καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία απο τη διαχείριση της πανδημίας

“Η αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και τις επιχειρήσεις καθώς αντιμετωπίζει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας ως πρόσχημα για την οριστική εξόντωση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης” ανέφερε η Φώφη Γεννηματά μετά την τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου, της εστίασης, των επαγγελματιών και βιοτεχνών, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το ανοίξουν οι δραστηριότητές τους.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «με τα οριζόντια και ανεπαρκή μέτρα στήριξης» ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις. «Πρόκειται μια ακόμη επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ υπέρ των ισχυρών, που εντείνει την οικονομική ασφυξία και την απειλή μαζικών “λουκέτων” και ανεργίας. Αλλάζει τη δομή της οικονομίας», επεσήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

ΚΚΕ: Επικίνδυνη πολιτική

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σημείωσε ότι «την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό δεν επιτάσσεται, αλλά θησαυρίζει απρόσκοπτα…, την ώρα που τα κρούσματα έχουν χτυπήσει κόκκινο, γιατί δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα σε εστίες υπερμετάδοσης -όπως οι χώροι δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς- αυτή την κρίσιμη ώρα η κυβέρνηση απορρίπτει ξανά τα αιτήματα των υγειονομικών και των μαζικών φορέων και δείχνει τον ένοχο: τις δημόσιες συναθροίσεις!

Και από την άλλη αποφάσισε να “ενθαρρύνει” τον κόσμο να βγει σε δημόσιους χώρους, ενώ μέχρι πριν μια βδομάδα τον κυνηγούσαν και τον ξυλοφόρτωναν. Επικίνδυνη πολιτική και τρικυμία εν κρανίω μαζί!».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...